Novi MATEYANEIRA editorijal donosi fantazmagoričan splet klasične umjetnosti i svemirskih veduta upotpunjen savremenim porukama

Mogli bismo spomenuti deep house muziku devedesetih, Jima Jarmuscha, psihodelične plakate Ricka Griffina, Blotter art ili cijeli arsenal halucinogenih droga popularnih od ’60-ih do ’90-ih godina prošlog vijeka, no junski prizor macaklina na vrućem kamenu podjednako može dočarati slatku ljetnu omamljenost kojom je obojena Retro restart kolekcija modnog dvojca Mateyaneira. Sakoi su širokih ramena, krojevi oversize, a boje pastelne.

 

editorial

 

– Odlučile smo izvaditi mint i prljavo-rozu iz vintage ormara i pridružiti ih klasičnoj crnoj i bijeloj. Materijali su različiti, od hladne vune, preko kože do svile, kombinacije su izmiješane i odlično funkcioniraju kao cjelina. Pored već uobičajenih sakoa i odijela koje tako rado pravimo, u ovoj kolekciji možete pronaći i majice i hudice za nešto ležerniji stil. Spomenuti komadi nastali su u saradnji sa Stefanom Kokovićem, grafičkim dizajnerom koji je za potrebe ove kolekcije izradio mala grafička umjetnička djela koja smo otisnuli na svoje komade. Koncept je fantazmagoričan splet klasične umjetnosti i svemirskih veduta upotpunjen vrlo savremenim porukama, a inspiracija koju je crpio iz Vaporwave stila, tako prikladna za našu kolekciju, kažu Mateja Dujić i Neira Sinanbašić.

 

Nova kampanja snimana je u Beču pod art direkcijom i objektivom Stefana Kokovića, za make-up i kosu zadužena je bila Ana Jakšić (MUD Make-up Designory Vienna), snimano je u Prateru koji je u potpunosti podržao nanjihovu viziju retro vibea. Modele su nosili Coco i Sophie (Body and Soul Vienna).

 

MNSS_02 MNSS_03 MNSS_04 MNSS_06 MNSS_08 MNSS_9 MNSS_10 MNSS_11 MNSS_12 MNSS_13

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Thoughts by Milan Senić: Igra simetrije, asimetrije i dekonstrukcije