Mario Anzuoni / Reuters / Pixsell

PARAZIT prvi strani film u historiji Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film

Ovogodišnja je dodjela 92. po redu, a svečana ceremonija održala se u Dolby Theatreu u Los Angelesu, gdje smo vidjeli svu filmsku elitu i zvijezde čija imena nešto znače u svijetu zabavne industrije današnjice.

 

U glavnim kategorijama slavili su Joaquin Phoenix i Renée Zellweger,  a najbolji je film Parazit, koji je sveukupno osvojio četiri Oscara u najvažnijim kategorijama – za najbolji film, najbolji strani film, originalni scenarij i režiju. Parazit je tako postao prvi strani film u historiji Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film.

 

S tri Oscara nagrađen je film 1917, a Joker, Bilo jednom u Hollywoodu i Ford vs Ferrari kući su otišli s po dva zlatna kipića. Najbolji je sporedni glumac Brad Pitt, a najbolja sporedna glumica Laura Dern.

 

U veoma neočekivanom obratu makedonski dokumentarac Medena zemlja, osvojio je čak dvije nominacije, onu za najbolji dokumentarac ali i najbolji strani film.

 

Sve dobitnike pogledajte ovdje Oscars.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svečano otvoren 21. Sarajevo Film Festival