Zlatan Karić objavio novi singl WHIPE YO EGO

Datum objave
13/09/2021

Zlatan Karić, bh. pjevač i kantautor, objavio je novi singl Wipe Yo Ego. Pjesma je nastala u saradnji s Vanjom Jevrićem  (Fat V), DJ-om i producentom, a kao umjetnički odgovor na individualizam, egoizam i odsustvo zajedničke svijesti i djelovanja. Tekst je pisao Karić, ponukan potpunim otuđenjem među ljudima, a koje je još više došlo do izražaja u pandemiji.

– Ego je najveći čovjekov neprijatelj i najveće borbe vodimo sami sa sobom. Nekad izgubimo, nekad dobijemo. Međutim, gledajući cjelokupnu situaciju i naše društvo, čini mi se da mnogo češće gubimo i da JA prevlada MI. I u tome je problem. Onog momenta kad prestanemo misliti na druge, i radimo sve kako bismo udovoljili prvenstveno sebi, pritom potpuno zanemarujući tuđe potrebe i osjećaje, prepustili smo se sebičluku i egoizmu iz kojeg nikad ništa dobro nije proizašlo. A tome svjedočimo svaki dan. Samo zajedno možemo mijenjati svijet, ali prije toga, hajmo mijenjati sebe, rekao je, između ostalog, Karić.

Kadrovi spota snimljeni su, simbolično, na Kozari, a akcent je stavljen na ljepotu i prihvatanje različitosti. Wipe Yo Ego je singl s albuma Let Love Be Your Game, a koji će uskoro biti objavljen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte prvi trailer nastavka legendarne serije PRIJATELJI