Upoznajte glumce predstave DAME BIRAJU

Na svoj deseti rođendan ALTTEATAR poklanja bh. publici predstavu Dame biraju, u režiji Admira Glamočaka i Amre Mehić.

Tretirajući, prefinjenim humorom, goruće probleme današnjice, poput nezaposlenosti i egzistencijalnih problema savremenog čovjeka, predstava Dame biraju, kod publike budi osjećaj poistovjećenosti, prepoznatljivosti, bliskosti s petoricom mladića, koji rješenje svojih egzistencijalnih problema, pokušavaju pronaći na sve moguće načine, pa čak i kao striperi u noćnom klubu.

U predstavi igraju_Emir Fejzić, Mirza Dervisić, Davor Sabo, Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Damir Kustura. Za kostim i scenu zadužena je Lejla Hodžić. Producent je Slaven Vidak.

Predstavljamo vam glumce i glumicu.

 

Emir Fejzić

 

Potreban je virtuozni manevar da sažme sve što ovaj mladić može i jeste. Ako je teatrska igra beskrajni izazov, onda on pleše kroz nju nepodnošljivom lakoćom leta i postojanja, otkrivajući pri tome da su strast i predanost prema svemu što činiš, krila kojima možeš preletjeti nepreletivo. Um kao snaga, mašta kao pokretač, tijelo kao medij, ljubav kao misija. Emir će da zamađija, a Dame biraju.

 

Adnan Goro

 

Tamo gdje se sastaju vickast duh, glumački dar, šarmanta igra i blistava aura, izranja biće ovog mladog glumca. Biti Adnan znači prosuti nesagledivu ljubav prema teatru, začiniti scenu darom koji se rasipa van granica onoga što je vidljivo, zaroniti u čaroliju svega što umjetnost jeste. Zapitat ćete se odakle plamičaste iskre na daskama koje život znače? Adnan će baciti plam, a Dame biraju.

 

Enes Salković

 

Dragulj među glumcima nove generacije bh. pozorišta. Ovo čarobno biće kao da živi vođeno postulatom sve što um zamisli, tijelo može. Prekrasno je otkrivati misteriozni svijet nebrojenih talenata unutar jednog čovjeka. Scena kao paralelni svijet njegovog bitisanja, stalnih izazova i beskonačnih mogućnosti. Scena koja se proteže putem kojim korača i van teatra. Yeah, bejbe! Enes će udariti ritam, a Dame biraju.

 

Davor Sabo

 

Njegovo vrijeme tek dolazi, no već sad on vješto koketira sa daskama koje život znače. Tamo gdje Davor pruži svoj korak, vrata u sanjarije se otvore. No, impuls koji se raspe prostorom mnogo je više od sanjarskih dometa, prije magični uragan koji usisa i najmanju sumnju da niste na pravom mjestu. Jer jeste. Davor će začiniti prostor, a Dame biraju.

 

Damir Kustura

 

Dragulj kojim se ponosimo. I sigurno nismo jedini. Da, sjajno igra, da, nepodnošljivo je darežljiv i toliko dobar da se lako posramiš, da, živi teatar punim plućima, ali neizbježno je prepoznatljiv po jednom – smijehu koji kao zarazu prostre prostorom u kojem je, bilo scena, bilo kafana! Jedan i nezamjenjiv. Damir će započeti igru, a Dame biraju.

 

Amila Terzimehić

 

Ona ne stane u riječ gracioznost, ona to jeste. Velikodušnost u pokretu, sloboda i sjaj koja izranjaju iz igre jedine Dame tamo gdje Dame biraju prenosi u dimenzije nepoznatog i uzbudljivog. Nećemo bježati od jednostavne istine da će Amila mnoge uvjeriti da se ohrabre na ovo intrigantno putovanje svojim šarmom, lucidnošću i hrabrošću. Jer Amila kaže da Dame biraju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
SOHN predstavio novi album TRUST