Phill & Dansmore x FBLmusic

Release Date
18/04/2019
fotografija
Bojan Stevanović

Phill & Dansmore je duo koji je prešao dug put u kratkom vremenu izražavajući vlastitu umjetnost kroz elektronsku muziku. Talent, kreativnost i jedinstvena energija na stageu su brzo pronašla svoju publiku i priznanja za njihov rad su došla sa različitih strana. Tokom karijere nisu se plašili da naprave drastične promjene i počnu iz početka, istraživajući razlicite žanrove elektrongog zvuka i uzdizući se kao producenti. U trenutku kad je njihova karijera mogla krenuti stepencama ili liftom, Phill & Dansmore su shvatili da im se ne sviđa gdje ti putevi vode i učinili nešto potpuno neočekivano. Nestali su, izgubili se, lutali, istraživali i našli se u potpuno novom Univerzumu.

U potrazi za inspiracijom, Phill & Dansmore se vratio u svoj rodni grad Majdanpek – mali grad u istočnoj Srbiji sa nevjerovatno bogatom historijom koja datira još iz kamenog doba. Krajem 20. vijeka grad je bio u periodu industrijskog napretka i jedne od najrazvijenijih oblasti rudarstva bakra u bivšoj Jugoslaviji. Ali u godinama koje su uslijedile, Majdanpek je postao kolateralna šteta političkih režima i talac prošlosti.

Ono što Phill & Dansmore nije znao bilo je da će naći mnogo više nego što su očekivali. Iako su odrasli tamo, prvi put su iz drugog ugla vidjeli nevjerovatan prizor i okolinu Majdanpeka i shvatili da prostor koji su tražili već postoji. Industrijski i pomalo distopijski ambijent, priroda koju je čovjek iskoristio i modifikovao, poznat i još nepoznat, lijep, ali nesiguran, i povremeno ih je čak i neprijateljsko okruženje inspirisalo da naprave Iterspectrum  – njihov prvi studijski album koji su izdali ni manje ni više nego za Steyoyoke Black jedan od najutjecajnijih techno labela današnjice. Ovaj album nam donosi drugačiji, mnogo zreliji zvuk koji kombinira elektronsku i filmsku muziku. Muzika je popraćena kratkim filmom i nizom fotografija koje vas stavljaju u središte distopijskog i futurističkog okruženja koje ih je inspirisalo i pokazalo vam mnoge dimenzije njihove priče.

Za našu platformu FBL music pripremili su poseban podcast.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nermin Zildžić
Forniva x FBL music