Prvi modni forum REWRITING FASHION: We can create change, TOGETHER!

Prvi modni forum Rewriting fashion: We can create change, together! bit će održan u sarajevskom Klubu 1 u četvrtak 25. aprila u organizaciji FBL magazina. Forum će na jednom mjestu okupiti modne dizajnere i dizajnerice, urednice lifestyle magazina, fotografe i fotografkinje i modne entuzijaste koji će razmijeniti ideje i iskustva s uvjerenjem da zajedno mogu napraviti promjene na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini.

 

Šest dijelova foruma povest će vas putem nastanka modnih kolekcija. Od ideje i skice, finalnog izgleda i plasmana pa sve do konzumenta na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz razgovore sa panelistima i panelistkinjama upoznat ćemo vas s kakvim sve izazovima i problemima se susreću konstruktori, krojači, modni dizajneri, urednice magazina i časopisa, fotografi i fotografkinje i modeli u zemlji u kojoj je modna industrija na margini društva.

 

Samo kao zajednica možemo biti dio rješenja!

 

Forum je mnogo više od prilike da se razmijene iskustva i nauče neke nove stvari. Vjerujemo da je dijalog baza za kreativnost i inovativnost.

rewriting fashion8

program

10:00 – 10:30 Moda danas / Emina Gavrić

10:30 – 12:15 Šta znači biti modni dizajner/dizajnerica u Bosni i Hercegovini?
moderatorica: Gasha Miladinović
panelisti / panelistkinje: Milan Senić, Marko Feher, Selma Berlisalić Starfinger, Belma Tvico, Nataša Erić, Hatidža Nuhić, Tea Zubović, Anida Kapo, Neira Sinanbašić, Jasna Hadžimehmevodić-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić

12:15 – 12:30 pauza

12:30 – 14:15 Moć iza lense
moderatorica: Besima Svraka
panelisti / panelistkinje: Almin Zrno, Vanja Lisac, Nikola Blagojević, Midhat Poturović, Aleksandar Arsenović, Edvin Kalić, Aida Redžepagić

14:15 – 15:15 pauza

15:15 – 17:00 Ko se boji Anne Wintour, još?
moderatorica: Amra Zvizdić
panelistkinje: Amela Keserović, Dijana Ćavar, Jelena Joksimović, Ines Mešević, Mersiha Drinjaković, Mea Zubac, Dijana Tepšić, Slobodanka Lizdek, Maja Čengić, Elma Zećo

17:00 – 17:15 pauza

17:15 – 18:15 prezentacija Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću / TOBI

18:15 – 20:00 Svijet provučen kroz filtere društvenih mreža
moderator: Jaan Amir Alić
panelisti / panelistkinje: Baris Šabić, Ina Čano (uskoro ćemo najaviti još panelista)

 

Ako želite prisustvovati Forumu ljubazno vas molimo da nam se javite putem e-maila info@fbl.ba, broj mjesta je ograničen.

 

rewriting fashion7

+ Showroom
Pozivamo sve mlade modne dizajnere i dizajnerice koji žele izložiti svoje kreacije u sklopu izložbenog i prodajnog showrooma Rewriting Fashion foruma, koji će se održati 25.4.2019. od 10h do 20h u Klubu1 u Sarajevu. Omogućit ćemo vam prostor, modele i priliku da prezentujete svoj dizajn i dobijete savjete najznačajnijih modnih dizajnerica i dizajnera u BiH.

 

Do 21.4.2019. pošaljite fotografije vaših radova putem e-maila showroom@fbl.ba i napišite nekoliko rečenica o vašem brendu. Stručni FBL tim će izabrati najzanimljivije.

 

WE CAN CREATE CHANGE, TOGETHER!

 

vizualni identitet Sanja Kulenović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
EXIT donosi Winter Flower na Praznik mimoze u Herceg Novi