Prvi modni forum REWRITING FASHION: We can create change, TOGETHER!

Prvi modni forum Rewriting fashion: We can create change, together! bit će održan u sarajevskom Klubu 1 u četvrtak 25. aprila u organizaciji FBL magazina. Forum će na jednom mjestu okupiti modne dizajnere i dizajnerice, urednice lifestyle magazina, fotografe i fotografkinje i modne entuzijaste koji će razmijeniti ideje i iskustva s uvjerenjem da zajedno mogu napraviti promjene na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini.

 

Šest dijelova foruma povest će vas putem nastanka modnih kolekcija. Od ideje i skice, finalnog izgleda i plasmana pa sve do konzumenta na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz razgovore sa panelistima i panelistkinjama upoznat ćemo vas s kakvim sve izazovima i problemima se susreću konstruktori, krojači, modni dizajneri, urednice magazina i časopisa, fotografi i fotografkinje i modeli u zemlji u kojoj je modna industrija na margini društva.

 

Samo kao zajednica možemo biti dio rješenja!

 

Forum je mnogo više od prilike da se razmijene iskustva i nauče neke nove stvari. Vjerujemo da je dijalog baza za kreativnost i inovativnost.

rewriting fashion8

program

10:00 – 10:30 Moda danas / Emina Gavrić

10:30 – 12:15 Šta znači biti modni dizajner/dizajnerica u Bosni i Hercegovini?
moderatorica: Gasha Miladinović
panelisti / panelistkinje: Milan Senić, Marko Feher, Selma Berlisalić Starfinger, Belma Tvico, Nataša Erić, Hatidža Nuhić, Tea Zubović, Anida Kapo, Neira Sinanbašić, Jasna Hadžimehmevodić-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić

12:15 – 12:30 pauza

12:30 – 14:15 Moć iza lense
moderatorica: Besima Svraka
panelisti / panelistkinje: Almin Zrno, Vanja Lisac, Nikola Blagojević, Midhat Poturović, Aleksandar Arsenović, Edvin Kalić, Aida Redžepagić

14:15 – 15:15 pauza

15:15 – 17:00 Ko se boji Anne Wintour, još?
moderatorica: Amra Zvizdić
panelistkinje: Amela Keserović, Dijana Ćavar, Jelena Joksimović, Ines Mešević, Mersiha Drinjaković, Mea Zubac, Dijana Tepšić, Slobodanka Lizdek, Maja Čengić, Elma Zećo

17:00 – 17:15 pauza

17:15 – 18:15 prezentacija Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću / TOBI

18:15 – 20:00 Svijet provučen kroz filtere društvenih mreža
moderator: Jaan Amir Alić
panelisti / panelistkinje: Baris Šabić, Ina Čano (uskoro ćemo najaviti još panelista)

 

Ako želite prisustvovati Forumu ljubazno vas molimo da nam se javite putem e-maila info@fbl.ba, broj mjesta je ograničen.

 

rewriting fashion7

+ Showroom
Pozivamo sve mlade modne dizajnere i dizajnerice koji žele izložiti svoje kreacije u sklopu izložbenog i prodajnog showrooma Rewriting Fashion foruma, koji će se održati 25.4.2019. od 10h do 20h u Klubu1 u Sarajevu. Omogućit ćemo vam prostor, modele i priliku da prezentujete svoj dizajn i dobijete savjete najznačajnijih modnih dizajnerica i dizajnera u BiH.

 

Do 21.4.2019. pošaljite fotografije vaših radova putem e-maila showroom@fbl.ba i napišite nekoliko rečenica o vašem brendu. Stručni FBL tim će izabrati najzanimljivije.

 

WE CAN CREATE CHANGE, TOGETHER!

 

vizualni identitet Sanja Kulenović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
JYSK obilježava 10. rođendan u BiH!