Pogledajte kako nastaje AH prstenje dizajnerice Amile Hodžić

Nedavno je u Studiju Kolektiva predstavljena druga samostalna izložba Amile Hodžić pod nazivom AH_RINGS na kojoj su predstavljene dvije kolekcije nakita nastalog u protekloj godini. Riječ je o nastavku kolekcije prstenja ranije predstavljenog u okviru izložbe ALL MY OBJECTS koja se zasniva na ideji saradnji sa zanatlijama, upoznavanjem sa različitim materijalima i propitivanje mogućnosti odabranih materijala.

 

amila-4

 

Amila je za svoj rad izabrala prsten, jer je inspirisana njegovom simbolikom koju predstavlja ovaj produkt, kao simbol odanosti i povjerenja onome kome ga poklanjate. Amilino prstenje izlazi iz okvira klasike i vodi nas u svijet formi, oblika i ličnog predstavljanja.

 

amila-3 amila

 

Veliki broj posjetitelja imao je priliku vidjeti izložbu Amile Hodžić, a prikazan je i zanimljivi video u kojem je prikazan sam proces rada umjetnice.

 

Video je snimljen u tri radionice sa kojima je Amila saradjivala, a to su: Samostalna stolarska rdonica AH, Zlatara Novalija i radionica limara Dragana Trogrančića. Model u videu je Sumeja Tulić, make-up je radila Maja Koristović-Talović, fotografiju Vanja Lisac, režiju Amila Hodžić, Dragan Denda i Ilinčić Davor, a montažu potpisuje Flyhay produkcija.

 

Pogledajte video o AH prstenju koji će vam ispričati njihovu priču na malo drugačiji način.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pMVeIPxiZRw[/youtube]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hibrid predstavlja video spot za pjesmu OPET SE NADAM