Premijera predstave NEĆE BITI SMAK SVIJETA u SARTR-u

Datum objave
11/09/2021
fotografija
Deni Ingilizovski

Osamnaestog septembra sa početkom u 20h na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, premijerno će biti izvedena predstava Neće biti smak svijeta, autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj. Reprize su zakazane za devetnaesti i dvadeseti septembar. Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.

Već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno vas obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vas vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre. Pri tome atmosfera, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su propratni dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život, rekla je Zvezdana Angelovska.

U predstavi igraju: Dženana Džanić, Darja Rizova i Saša Handžić. Kostime je radila Ivana Karanfilovska Ugurovska, scenografiju Angel Petrovski, muzičku adaptaciju Oliver Mitkovski i Dimitar Masevski (kompozicija Magdalena). Saradnik za makedonski jezik je Gjorgji Jolevski, a fotograf Deni Ingilizovski.

Rezervacije ulaznica moguće je izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Volkswagen vraća legendarni kombi