Šapa LAB: Multifunkcionalni dizajnerski namještaj za vaše čupave prijatelje

Datum objave
29/12/2021

Koncept i brend Šapa LAB je bh. brend koji obuhvata dizajn, proizvodnju i prodaju multifunkcionalnog namještaja i opreme za ljubimce i njihove vlasnike. Radi se o modernom, kvalitetnom namještaju i opremi koji štedi prostor, a u isto vrijeme ga obogaćuje, te je potreban ljudima koji imaju kućne ljubimce. Iza ovog simpatičnog i korisnog brenda stoji Alma Subašić, mag.arhitekture i dizajnerica.

– Iskustvo sa ljubimcima i njihovim vlasnicima navelo nas je da dizajniramo ono što je i nama potrebno u prostoru koji djelimo sa ljubimcem. Naš tim čini arhitektica/dizajnerica proizvoda kao i naši vrijedni saradnici, stolari i šnajderi stoje iza ove male labaratorije u kojoj stvaramo ideje i kreiramo, odnosno kreativnoj radionici za ljubimce sa šapama i njihove ljude. Multifunkcionalni namještaj u isto vrijeme koriste i ljubimci i njihovi ljudi, a oprema čine neodvojivi dio namještaja, kaže nam Alma Subašić.

Dizajnerski namještaj uključuje krevet za mačke i pse koji sadrži integrisanu ladicu za odlaganje stvari, noćni stolić/side table koji služi i kao prostor za odmor ljubimca, hranilice sa praktičnim posudicama, komodicu koja je ujedno wc za mace, kao i veliki broj proizvoda koji uskoro dolaze u ponudu.

– Jastuci se proizvode u različitim dimenzijama i kombinuju se sa namještajem. Svaki proizvod ima ugraviran prepoznatljivi logo brenda Šapa LAB.Sve proizvode je moguće personalizirati (ugravirati imena ljubimaca), prilagoditi i uraditi po dimenzijama i željama kupaca, kaže Alma.

Namještaj je izrađen od visokokvalitetnog prirodnog materijala, drvo-bukva, i obrađuje se isključivo prirodnim materijalima (eko boje i ulje), te na taj način ovaj proizvod ima i širi društveni značaj, jer štiti okolinu, ima duži životni vijek i jednostavno se reciklira. Također, korištenje isključivo lokalnih materijala za proizvodnju ističe potrebu za održivim dizajnom i manjim utroškom energije pri proizvodnji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
European Film Awards 2021: Tri nagrade filmu QUO VADIS, AIDA?