Trokutov hvaljeni EP ROTATE, ALIGN live u sklopu Eksperiment sessiona

Datum objave
28/04/2022
foto
Marina Uzelac

Jedan od hrvatskih najzanimljivijih eksperimentalnih jazz sastava, Trokut, predstavlja live session s tri pjesme objavljen u sklopu platforme Eksperiment, koja se bavi promocijom nezavisne domaće muzičke scene.

Snimljen u Zagrebačkom plesnom centru, session donosi pjesme Waiting Hours, Boi i Temptation koje se nalaze na aktualnom EP-u Rotate, Align, a koje će također biti nezaobilazni dio koncertnog repertoara Trokutove nadolazeće ljetne turneje.

Eksperiment je YouTube platforma za promociju nezavisnih hrvatskih muzičara, a njihov produkcijski tim čine Lucian Mirdita, Dominik Kisić, Ivan Grgić, Krešimir Strbad i Andrija Tomić.  Eksperiment live session zamišljen je kao snimanje izvedbi u jednom pokušaju, bez ponavljanja i uređivanja, a Trokut je, kao gost nove epizode treće sezone, otkrio svoj najjači adut – vrsno muziciranje, uzajamno razumijevanje i skladno muzičko nadopunjavanje, što dodatno potvrđuje lovorike domaćih i stranih kritičara i zanimanje publike za njihovu pitku varijaciju eksperimentalnog jazza.

Objava sessiona dolazi kao nastavak promocije kritički priznatog EP-a Rotate, Align, objavljenog u februaru, a najavljuje i nadolazeću turneju benda, čije će koncertne postaje biti obznanjene uskoro. Ljetna turneja bit će usmjerena na aktualno izdanje i promociju novog zvuka obogaćenog elementima elektronike, rocka i trip-hopa.

Trokut čine Ana Čop na vokalu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Banjoj Luci predstavljen novi BMW model THE X7