Trokutov hvaljeni EP ROTATE, ALIGN live u sklopu Eksperiment sessiona

Release Date
28/04/2022
foto
Marina Uzelac

Jedan od hrvatskih najzanimljivijih eksperimentalnih jazz sastava, Trokut, predstavlja live session s tri pjesme objavljen u sklopu platforme Eksperiment, koja se bavi promocijom nezavisne domaće muzičke scene.

Snimljen u Zagrebačkom plesnom centru, session donosi pjesme Waiting Hours, Boi i Temptation koje se nalaze na aktualnom EP-u Rotate, Align, a koje će također biti nezaobilazni dio koncertnog repertoara Trokutove nadolazeće ljetne turneje.

Eksperiment je YouTube platforma za promociju nezavisnih hrvatskih muzičara, a njihov produkcijski tim čine Lucian Mirdita, Dominik Kisić, Ivan Grgić, Krešimir Strbad i Andrija Tomić.  Eksperiment live session zamišljen je kao snimanje izvedbi u jednom pokušaju, bez ponavljanja i uređivanja, a Trokut je, kao gost nove epizode treće sezone, otkrio svoj najjači adut – vrsno muziciranje, uzajamno razumijevanje i skladno muzičko nadopunjavanje, što dodatno potvrđuje lovorike domaćih i stranih kritičara i zanimanje publike za njihovu pitku varijaciju eksperimentalnog jazza.

Objava sessiona dolazi kao nastavak promocije kritički priznatog EP-a Rotate, Align, objavljenog u februaru, a najavljuje i nadolazeću turneju benda, čije će koncertne postaje biti obznanjene uskoro. Ljetna turneja bit će usmjerena na aktualno izdanje i promociju novog zvuka obogaćenog elementima elektronike, rocka i trip-hopa.

Trokut čine Ana Čop na vokalu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vienna
10 izuma iz Beča koji su osvojili svijet