Bruhuuhu predstvio novu pjesmu PLASTIC PEOPLE

Release Date
17/09/2021

Plastic People je nova pjesma grupe Bruhuuhu, za koju je snimljen i video spot. Pjesma je producirana u studiYo Active, a video je kreirala banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović, koja djeluje pod imenom Artist At Camera.

– Spot za pjesmu ‘Plastic people’ odražava kompletnu tematiku pjesme, predstavlja jedan drugačiji novo-normalni svijet, pomalo izopačen, plastičan. Motivi, scene i kompletan vizuelni identitet spota prikazuje sirovost i surovost naše stvarnosti, dimenzije onoga što je realno i subjektivnog doživljaja posmatrača se prepliću i tako kreiraju ovaj sveopšti cirkus koji smo u spotu i prikazali, a koji je zapravo reakcija na celokupnu trenutnu globalnu situaciju. Spot je poprilično slojevit i može se prenijeti na razlčite aspekte društvenih okolnosti. Želim da se zahvalim momcima iz benda na profesionalnosti i povjerenju, statistima koji su uložili dio sebe i svoje ličnosti u ovaj projekt i ostalim saradnicima, kaže Tajana Dedić Starović. 

Make-up dizajn glumaca u spotu je kreirala Katherine Lee. Izuzev benda u spotu glume Berina Lušija, Asmir Mahalbašić, Kenan Beganović i Dženan Pjanić. Art work za naslovnicu je kreirao Dario Kustura.

Pjesma na svojevrstan način govori o klimatskim promjenama I svemu sto čovjek negativno čini kako bi ubrzao propast prirode, te kako plastičnost postaje naša svakodnevica. Spotom je na umjetnički način dočarana plastičnost tijela i emocija.

Muziku radimo zbog vjerovanja da možemo utjecati na promjene društva i pojedinca. Ukoliko ovom pjesmom promijenimo promišljanja barem jednog pojedinca, smatrat ćemo to velikim uspjehom, kažu iz benda.

Bruhuuhu je bend nastao 2018. godine u Bosni i Hercegovini  kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima.

Bend kompletnu produkciju audio i video radi samostalno uz podršku bliskog kruga ljudi i nekoliko profesionalaca, te kao dio zajednice RadiYo Activea. Muzika i tekstovi su apsolutno autorski. Bruhuuhu je je bio nominovan za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC)  u kategoriji Novi izvođač.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Video vizualizacija evolucije radnog stola od 1980. do danas