Vogue nakon negativnih reakcija objavljuje novu naslovnicu s Kamalom Harris

Release Date
20/01/2021
naslovne fotografije
Tyler Mitchell / Vogue

Najutjecajniji modni magazin na svijetu Vogue objavit će u ograničenom broju naslovnicu za februar s novom fotografijom Kamale Harris, nakon što je prva izazvala snažne negativne reakcije. Limited edition naslovnica s fotografijom koja je već prethodno bila korištena u online izdanju, bit će objavljena nakon ceremonije inauguracije u srijedu, kada će Harris postati prva žena i prva tamnoputa osoba azijskog porijekla koja će položiti prisegu kao potpredsjednica SAD-a, piše britanski Guardian.

Originalna naslovnica prikazivala je Harris u Converse tenisicama i ležernoj odjevnoj kombinaciji, što je izazvalo burnu reakciju na društvenim mrežama. Korisnici su se pitali zašto je Vogue za prinatno izdanje izabrao tu fotografiju, a ne onu formalniju koja je izašla na online izdanju, a gdje Harris pozira u svijetloplavom Michael Kors kostimu ispred zlatne pozadine.

 

– S obzirom na velik interes za digitalnu naslovnicu i u skladu s proslavom ovog svečanog trenutka inauguracije, objavit ćemo limitirani broj specijalnog izdanja, izjavio je glasnogovornik Voguea.

Prošle sedmice glavna urednica Anna Wintour objasnila je da je originalna fotografija, koja je djelo Tylera Mitchella, prvog afroamerikanca koji je ikada fotografirao za Voguevu naslovnicu, izabrana zbog pristupačnosti.

Čuli smo i shvatili reakcije na naslovnicu printanog izdanja. Samo želim ponoviti da nam apsolutno nije bila namjera na bilo koji način umanjiti važnost nevjerojatne pobjede izabrane potpredsjednice, kazala je za Wintour New York Times.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
BALETNI KOSTIM ili ILUZIJA ODUPIRANJA GRAVITACIJI / Skice i kostimi Amne Kunovac-Zekić, trajni pečat umjetnosti baleta