Počinje bh. kino distribucija filma LJUBAV OKO SVIJETA

Datum objave
04/11/2021

Bh. prikazivanje nesvakidašnjeg ostvarenja Ljubav oko svijeta počinje u Sarajevu 4. novembra, nakon čega će ga imati priliku premijerno pogledati publika u Mostaru 5. novembra, dan kasnije u Zenici, a potom 7. novembra u Tuzli i 8. u Banjoj Luci. Premijerne projekcije podrazumijevat će i gostovanje autorskog para te Q&A nakon projekcija.

Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom Ljubav oko svijeta bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi ali i o ljudima i životu.

Film je svjetsku premijeru imao na francusko-njemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film. Film je ove godine i najgledaniji domaći film u kinima u Hrvatskoj, a knjiga je ukupno najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.

Odnedavno su knjige Davora Rostuhara dostupne u BiH preko izdavačke kuće Sarajevo publishing, a zahvaljujući saradnji sa Cinestarom publika će moći pogledati filmu Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Banjoj Luci.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
porodicno okupljanje
Bh. povorka ponosa 2022: Dođite na porodično okupljanje gdje možete biti ono što jeste!