ELEMIS, vodeći luksuzni britanski skin care brend, stigao na bh. tržište

Datum objave
03/11/2021
fotografije
Elemis

Elemis, inovativni brend sa više od 30 godina ekspertize, prisutan u više od 45 zemalja svijeta, temeljen na viziji udruživanja snage prirode, znastvenih inovacija i stvaranju linije njege za kožu koja mijenja industriju ljepote, stigao je i na bh. tržište.

Premisa brenda je Istinska ljepota. Elemis je brend sa aromaterapijskom dušom, umjetničkim duhom i znastvenim inovacijama koje dovode do vidljivih rezultata. Njihov best seller, Pro Collagen Marine krema se proda svakih 8 sekundi u svijetu!

 

Najvažniji dobrobit i zdravlje kože

Glavni temelji poslovanja brenda Elemis su dobrobit i zdravlje kože, proizvodi Elemis pružaju adekvatnu zaštitu i njegu kože, imaju dokazane rezultate, svaka nova Elemis formula je rigorozno testirana i klinički dokazana, kako bi se postigla maksimalna efikasnost. Elemis je posvećen u dostavljanju rezultata koji se mogu vidjeti i osjetiti.

Riječ je o skin care njezi ugodnoj na koži. Pristup Elemisa prema njezi kože je holistički i uključuje sva čula. Njihovi temelji leže u pružanju odgovarajuće njege svakom pojedinom klijentu kroz pristup temeljen na dijalogu, odličnom poznavanju kože klijenata ,stalnom usavršavanju, bez kompromisa u kvaliteti.

 

House of Elemis

Svi proizvodi Elemis su razvijeni i nastali u Londonu, po najvišim standardima kvalitete i sigurnosti. Kako im je važna tradicija zaštitni znak je londonska govornica.

Sve je počelo 1989. kada je poduzetnica i investorica Linda Steiner krenula u potragu za saradnicima koji će joj pomoći napraviti kozmetiku  što dostupniju potrošaču. Godine 1990, Linda Steiner osniva beauty brend Elemis, a ubrzo joj se pridružuje Noella Gabriel kao glavna edukatorica i voditeljica inovacija. Nakon toga, timu se pridružuje Sean Harrington koji počinje pomalo mijenjati putanju Elemisa, usmjeravajući ga u profesionalne kozmetičke salone i SPA centre, dok je četvrta ključna osoba, Oriele Frank, krenula pomicati granice samog brenda kroz inovativni marketing, pakiranja i dizajn.

Šest godina kasnije Elemis je akviziran od strane najvećeg svjetskog SPA konglomerata. Linda Steiner odlazi iste godine u penziju, prepuštajući Seanu, Noelle i Oriele nastavak razvoja brenda Elemis. Nastavljaju intezivno raditi na brendu, sa novim formulacijama i pakovanjima. Razvijaju novi logo, više od 600 novih komponenti pakovanja, te 1998.godine ponovo relansiraju brend. Ovaj trio, još uvijek, nakon 30 godina je na čelu brenda.

Godine 2001. u Londonu otvara se SPA centar House of Elemis, koji je danas jedan od najpoznatijih spa centara u Velikoj Britaniji.

Elemis proizvode možete pronaći u svim parfumerijama PLAZA u BiH.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Giorgio Armani predstavio novi miris – EAU DE CEDRE