ELEMIS, vodeći luksuzni britanski skin care brend, stigao na bh. tržište

Datum objave
03/11/2021
fotografije
Elemis

Elemis, inovativni brend sa više od 30 godina ekspertize, prisutan u više od 45 zemalja svijeta, temeljen na viziji udruživanja snage prirode, znastvenih inovacija i stvaranju linije njege za kožu koja mijenja industriju ljepote, stigao je i na bh. tržište.

Premisa brenda je Istinska ljepota. Elemis je brend sa aromaterapijskom dušom, umjetničkim duhom i znastvenim inovacijama koje dovode do vidljivih rezultata. Njihov best seller, Pro Collagen Marine krema se proda svakih 8 sekundi u svijetu!

 

Najvažniji dobrobit i zdravlje kože

Glavni temelji poslovanja brenda Elemis su dobrobit i zdravlje kože, proizvodi Elemis pružaju adekvatnu zaštitu i njegu kože, imaju dokazane rezultate, svaka nova Elemis formula je rigorozno testirana i klinički dokazana, kako bi se postigla maksimalna efikasnost. Elemis je posvećen u dostavljanju rezultata koji se mogu vidjeti i osjetiti.

Riječ je o skin care njezi ugodnoj na koži. Pristup Elemisa prema njezi kože je holistički i uključuje sva čula. Njihovi temelji leže u pružanju odgovarajuće njege svakom pojedinom klijentu kroz pristup temeljen na dijalogu, odličnom poznavanju kože klijenata ,stalnom usavršavanju, bez kompromisa u kvaliteti.

 

House of Elemis

Svi proizvodi Elemis su razvijeni i nastali u Londonu, po najvišim standardima kvalitete i sigurnosti. Kako im je važna tradicija zaštitni znak je londonska govornica.

Sve je počelo 1989. kada je poduzetnica i investorica Linda Steiner krenula u potragu za saradnicima koji će joj pomoći napraviti kozmetiku  što dostupniju potrošaču. Godine 1990, Linda Steiner osniva beauty brend Elemis, a ubrzo joj se pridružuje Noella Gabriel kao glavna edukatorica i voditeljica inovacija. Nakon toga, timu se pridružuje Sean Harrington koji počinje pomalo mijenjati putanju Elemisa, usmjeravajući ga u profesionalne kozmetičke salone i SPA centre, dok je četvrta ključna osoba, Oriele Frank, krenula pomicati granice samog brenda kroz inovativni marketing, pakiranja i dizajn.

Šest godina kasnije Elemis je akviziran od strane najvećeg svjetskog SPA konglomerata. Linda Steiner odlazi iste godine u penziju, prepuštajući Seanu, Noelle i Oriele nastavak razvoja brenda Elemis. Nastavljaju intezivno raditi na brendu, sa novim formulacijama i pakovanjima. Razvijaju novi logo, više od 600 novih komponenti pakovanja, te 1998.godine ponovo relansiraju brend. Ovaj trio, još uvijek, nakon 30 godina je na čelu brenda.

Godine 2001. u Londonu otvara se SPA centar House of Elemis, koji je danas jedan od najpoznatijih spa centara u Velikoj Britaniji.

Elemis proizvode možete pronaći u svim parfumerijama PLAZA u BiH.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kozmetika Afrodita predstavila 4D COLLAGEN liniju za njegu lica