7 preporuka šta raditi ovog vikenda u Mostaru

Datum objave
22/07/2022

Juli mjesec, posebno ovaj vikend, u Mostaru donosi mnogo dobre muzike. Birajte šta volite, elektronsku muziku, blues, hip-hop, rock… Donosimo vam sedam preporuka šta raditi u Mostaru ovaj petak i za vikend.

 

From HERZ with LOVE FESTIVAL

Kreativna produkcija muzičke platforme ROOF AW nakon mnogo uspješnih evenata iza sebe kreće sa do sada najvećim projektom u svojoj režiji festivalom pod nazivomFrom Herz with Love!

Za savršenih festivalski ambijent, u aranžmanu sa modernom elektronskom muzikom, ekipa se pobrinula da ples do jutra traje na zaista posebnim lokacijama. Radi se o popularnoj  Fortica / Skywalk šetnici ili kako je nazivaju najviša pozornica grada Mostara, te najstarijoj pijaci u Starom dijelu grada – Mala tepa! Što reći obe lokacije garantiraju spektakularno iskustvo.

Posjetitelji će imati priliku tokom cjelodnevnih programa 22. i 23. 7. uživati u konceptu koji će predstaviti imena međunarodno priznatih i renomiranih umjetnika, no ne i manje važna imena regionalne scene, koja već godinama obogaćuju lokalnu zajednicu elektronskog žanra.

 

20. Mostar Blues & Rock Festival / Muzički centar Pavarotti

Mostar Blues & Rock Festival je i dvadeseti, jubilarni put 21. jula 2022. otvorio vrata za ljubitelje ovog muzičkog pravca. Ukoliko ste sinoć propustili program, večeras vas očekuju grupa ROST, ili profesori iz mostarske Rock škole. Vrlo iskusan kvintet sa velikom koncertnom kilometražom. Za ovaj nastup pripremaju i posebno iznenađenje. Slovenački Prismojeni Profesorji Bluesa će atmosferu dovesti do usijanja, s obzirom da se radi o pravom koncertnom bendu koji ide putem kojeg je trasirao veliki Jimi Hendrix. 20. Mostar Blues & Rock Festival će zatvoriti Atomsko sklonište, doajeni rocka, grupa na čijim proročanskim tekstovima i iskrenom rock izrazu je stasalo nekoliko generacija.

 

Open City Mostar / Ajs Negrutin, 23.7.2022.

Sjeo je u kola i krenuo za Open City Mostar, ponio je sendviče i jedan paradajz. Naravno govorimo o Ajs Nigrutinu. Ajsa slušamo na Open City Mostar 23.07. u K19 – OKC Abrašević s početkom u 21:00.

Letu štuke / Open city Mostar

Noć poslije nastupa Ajs Negrutina, u nedjelju, 24.7. legendarna bh. grupa Letu Štuke nam dolazi na Open City! Svoj album prvijenac, izdali su davne 2005. godine, koji je odmah privukao pažnju šire javnosti regije. Sada, nakon 17 godina, sa četiri albuma i mnoštvom bezvremenskih hitova kao što su Minimalizam, Mjesto za Dvoje, Supermarket, te brojnim drugim dolaze u Mostar, gdje su uvijek rado viđeni gosti. 24.07. | 21:00 | Klub 27 – MC Pavarotti

Art market Mostar

U subotu i nedjelju, 23. i 24. 7. 2022, ispred Tabhane u Starom gradu održat će se cjelodnevno druženje uz Art Market.
Posjetioci će imati priliku vidjeti i kupiti rukotvorine i korištene predmete ne samo lokalnih izlagača već i gostiju koji nam donose pozitivnu energiju i kreativne radove iz Tuzle i Zagreba.

Posjetite Poppy shop

A, ako vam je već do shoppinga, preporučujemo da posjetite Poppy shop u Radićevoj u kojem vas očekuje zanimljiva ljetna kolekcija. Ručno rađen ruksak, torba, odjeća koja ugađa osobnom ukusu, želji, mašti i volji svake pojedine žene dolazi iz male Poppy radionice. Radionica, sada već s višegodišnjim iskustvom i uspiješnim radom, se iz hobija jedne zaljubljenice u lijepo pretvorila u predivnu suradnju za istomišljenicama.
fotografija_Bljesak,info

Ohladite se u gradskom bazenu Daleka obala

Na mostarskom gradskom bazenu Daleka obala odavno je otvorena sezona kupanja. S obzirom na temperature zraka koje u Mostaru dosežu više od 30 stepeni preporučujemo da nedjelju provedete na ovom ljetnom okupljalištu u centru grada.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ponovo otvorena renovirana Swarovski radnja u Sarajevu