Matthieu Blazy je novi kreativni direktor modne kuće Bottega Veneta

Datum objave
16/11/2021
fotografija
Willy Vanderperre

Nakon iznenadnog odlaska Daniela Leeja iz talijanske modne kuće Bottega Veneta, vlasnik Keringa, u čijem se portfelju nalazi ovaj luksuzni brand, iznenađujuće brzo odredio je ime nasljednika, odabravši dizajnera Matthewa Blazyja.

Blazy je bivši zamjenik Rafa Simonsa te se prošle godine pridružio Bottega Veneti u ulozi direktora dizajna, a sad postaje kreativni direktor kuće. No Blazyjevo imenovanje nije baš toliko iznenađujuće. Iako je široj modnoj publici nepoznat, tokom karijere stekao je reputaciju među modnim insajderima.

Rođen je u Parizu 1984. Bio je nadaleko cijenjen otkako je privukao pažnju u Maison Margiela Artisanalu kao glavni dizajner početkom 2010-ih. Nakon toga otišao je raditi za Naime 37-godišnji Belgijanac bio je nadaleko cijenjen otkako je privukao pažnju u Maison Margiela Artisanalu kao glavni dizajner početkom 2010-ih. Nakon toga otišao je raditi za Céline. Zatim je radio pod Rafom Simonsom, ne samo u njegovom istoimenom brendu, već i u Calvin Kleinu.

Bio je Leejeva desna ruka u Bottega Veneti od sredine 2020, a i Kering je imao ogroman uspjeh uvodeći dizajnere iza kulisa u središte pozornosti, poput Alessandra Michelea u Gucciju, tako da ne riskiraju previše ovim potezom.

– Matthieu Blazy je nevjerovatno talentirana osoba, kojoj ponosno i uzbuđen sam što mu mogu povjeriti kreativno kormilo naše luksuzne kuće. Bottega Veneta je oduvijek bila poistovjećena s prepoznatljivom zanatom i prepoznatljivom kreativnošću. Matthieuovo imenovanje dodatno će poboljšati modernu relevantnost našeg brenda i ubrzati naš rast, uz očuvanje vrijednosti koje su u srži Bottega Veneta, rekao je Bartolomeo Rongone, CEO of Bottega Veneta.

Blazyjeva prva kolekcija za marku bit će prikazana na Milanskoj sedmici mode u februaru 2022.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Baby BrainBox: Brend za mališane kreiran od najfinijih materijala