Daniel Lee napušta modnu kuću Bottega Veneta

Datum objave
13/11/2021
fotografija
Instagram

Luksuzna talijanska modna kuća Bottega Veneta i modni dizajner Daniel Lee objavili su da prekidaju saradnju nakon tri i pol godine. Britanski dizajner, koji je u Bottega Veneti od januara 2018. godine, oživio je talijansku modnu kuću električnim duhom, omiljenim modnim pistama i modnim dodacima koji su definirali njegov poseban, moderan pogled na tradiciju i fokus brenda skrenuli na modernu kulturu.

– Njegova jedinstvena vizija učinila je baštinu kuće relevantnom za današnje vrijeme i vratila je u središte modne scene. Jako sam zahvalan Danielu što je svoju strast i energiju prenio u Bottega Veneta. Želio bih mu osobno zahvaliti za jedinstveno poglavlje koje je napisao u dugoj historiji Bottega Veneta, rekao je François-Henri Pinault, predsjednik i izvršni direktor luksuzne modne grupacije Kering u čijem je vlasništvu Bottega Veneta.

Odluka o prekidu saradnje je sporazumna, a modna kuća odaje počast Leeovom doprinosu i njegovoj ostavštini.

Daniel Lee je magistrirao na Central Saint Martins College of Art and Design 2010. i nastavio stažirati u brendovima Maison Margiela i Balenciaga kod Nicolasa Ghesquièrea. Kasnije se zaposlio u kući Donna Karan i stigao u Céline kao član dizajnerskog tima pod Phobe Philo, prije nego što je postao direktor ready-to-wear dizajna.

Iskustvo stečeno u takvim inovativnim kućama i u radu s umjetnicima odredilo je njegov minimalistički, ali prodoran stil dizajna koji je promijenio krajolik Bottega Veneta. Od ‘Bottega zelene’ do obuće s četvrtastim prstima, urezao je nove potpise za brend kojemu je donio novo nadahnuće i ogroman uspjeh.

Lee je za Bottega Venetu kreirao kožnu torbu Pouch clutch, koja je postala najbrže prodavana torba brenda i osnovni modni dodatak it-djevojaka, postavši kamen temeljac uzvišene ulične odjeće kakvu su nosile Rihanna i Hailey Bieber.

Svoju posljednju kolekciju za kuću Bottega Veneta Lee je predstavio prošloga mjeseca, a riječ je kolekciji proljeće/ljeto 2022. inspiriranoj gradom Detroitom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova kolekcija dizajnerice Tee Zubović je oda ljepoti i bezvremenskoj eleganciji