Daniel Lee napušta modnu kuću Bottega Veneta

Release Date
13/11/2021
fotografija
Instagram

Luksuzna talijanska modna kuća Bottega Veneta i modni dizajner Daniel Lee objavili su da prekidaju saradnju nakon tri i pol godine. Britanski dizajner, koji je u Bottega Veneti od januara 2018. godine, oživio je talijansku modnu kuću električnim duhom, omiljenim modnim pistama i modnim dodacima koji su definirali njegov poseban, moderan pogled na tradiciju i fokus brenda skrenuli na modernu kulturu.

– Njegova jedinstvena vizija učinila je baštinu kuće relevantnom za današnje vrijeme i vratila je u središte modne scene. Jako sam zahvalan Danielu što je svoju strast i energiju prenio u Bottega Veneta. Želio bih mu osobno zahvaliti za jedinstveno poglavlje koje je napisao u dugoj historiji Bottega Veneta, rekao je François-Henri Pinault, predsjednik i izvršni direktor luksuzne modne grupacije Kering u čijem je vlasništvu Bottega Veneta.

Odluka o prekidu saradnje je sporazumna, a modna kuća odaje počast Leeovom doprinosu i njegovoj ostavštini.

Daniel Lee je magistrirao na Central Saint Martins College of Art and Design 2010. i nastavio stažirati u brendovima Maison Margiela i Balenciaga kod Nicolasa Ghesquièrea. Kasnije se zaposlio u kući Donna Karan i stigao u Céline kao član dizajnerskog tima pod Phobe Philo, prije nego što je postao direktor ready-to-wear dizajna.

Iskustvo stečeno u takvim inovativnim kućama i u radu s umjetnicima odredilo je njegov minimalistički, ali prodoran stil dizajna koji je promijenio krajolik Bottega Veneta. Od ‘Bottega zelene’ do obuće s četvrtastim prstima, urezao je nove potpise za brend kojemu je donio novo nadahnuće i ogroman uspjeh.

Lee je za Bottega Venetu kreirao kožnu torbu Pouch clutch, koja je postala najbrže prodavana torba brenda i osnovni modni dodatak it-djevojaka, postavši kamen temeljac uzvišene ulične odjeće kakvu su nosile Rihanna i Hailey Bieber.

Svoju posljednju kolekciju za kuću Bottega Veneta Lee je predstavio prošloga mjeseca, a riječ je kolekciji proljeće/ljeto 2022. inspiriranoj gradom Detroitom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.