Zadivljujući podvodni skulpturalni muzej na Kipru

fotografije
MUSAN

Početkom augusta službeno je otvorena prva podvodna šuma na svijetu. Riječ je o muzeju podvodnih skulptura koji se nalazi u kristalno čistoj vodi oko turističkog mjesta Ayia Napa na jugoistočnoj strani otoka Kipra. Tačnije, oko 200 metara od poznate plaže Pernera.

Museum of Underwater Sculpture Ayia Napa ili kraće MUSAN, milion eura vrijedna instalacija britanskog umjetnika Jasona de Cairesa Taylora nadahnuta prirodom i čovječanstvom sastoji se od preko 93 komada u obliku drveća, ljudi i hibrida.

Složena umjetnička djela izgrađena su kako bi služila kao složeni umjetni grebeni, prizivajući okolni morski svijet da ih nastani. Skulpture su dizajnirane i izrađene od materijala koji privlače morski svijet, a postavljene su na različitim dubinama, stvarajući tako prikladnu podlogu za morski život na svim nivoima. Skulpture su izrađene od inertnih materijala, s neutralnim pH, kako ne bi negativno utjecale na područje.

MUSAN je otvoren za istraživanje svim zainteresiranim roniocima svakoga dana od 9 do 18 sati. Svoju posjetu možete rezervirati preko registriranih škola ronjenja na internetskim stranicama muzeja po cijeni od 20 do 60 eura.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Crno-bijeli svijet dokumentarne fotografije Midhata Poturovića