Air najavljuje luksuzno izdanje albuma MOON SAFARI povodom 25. godišnjice

Release Date
26/01/2024
foto
Air / WILL HUVEY

Francuski elektronski duo Air proslavit će 25. godišnjicu ključnog debitantskog albuma Moon Safari luksuznim izdanjem koje će biti objavljeno 8. marta putem Parlophone/Warner Music. Ovo prošireno izdanje obuhvata dva CD-a i Blu-Ray Audio-Video paket.

U središtu reizdanja je Spatial Dolby Atmos audio verzija originalnog albuma, obogaćena rijetkim ili ranije neobjavljenim pjesmama. Osim toga, fanovi će imati priliku uživati u dokumentarcu Eating, Sleeping, Waiting & Playing Mikea Millsa iz 1998., snimljenom tokom prve svjetske turneje benda, zajedno s drugim bonus sadržajem.

 

Air će otpočeti turneju Moon Safari širom Evrope sljedećeg meseca, počevši od 16. februara u Rouenu. Ova turneja označava prvi put da će francuski duo izvesti čitav album uživo, a gradovi u kojima će nastupati uključuju Švicarsku, Italiju, Njemačku, Francusku i Holandiju, završavajući u Londonu, u Coliseum Theatreu 24. marta.

S obzirom na objavljivanje deluxe izdanja povodom jubileja, Air je otkrio i dodatne datume turneje koji će se održati tokom ljetnjih meseci. Neki od ovih datuma uključuju nastupe u londonskom Royal Albert Hallu 30. maja, Sónar festivalu u Barseloni 14. juna, Days Off festivalu u Parizu 24. juna, Zitadelle Spandau u Berlinu 21. jula, i Medastadt Open Air u Beču 23. jula.

Razmišljajući o izdanju, Jean-Benoît Dunckel je rekao: Bili smo duo koji je radio neke elektronske stvari, sanjali o prodaji 10.000 primjeraka i da nas drugi muzičari prepoznaju kao cool. Onda smo iznenada upoznali svijet. On je dalje opisao Moon Safari kao duboku, univerzalnu čaroliju, punu ljubavi i misterije, dok ga je kolega Nikolas Godin proglasio savršenim.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.