backstage 'Afterlife'

Alternativna modna revija CENZURA okuplja dizajnere i dizajnerice iz Beograda i Sarajeva

Release Date
31/01/2024
naslovna fotografija
backstage revije 'Afterlife'

U subotu, 3. februara, s početkom u 19:00, prostor Miljenko Dereta u Beogradu postaje domaćin alternativnoj modnoj reviji pod nazivom Cenzura. Ova revija predstavlja kulminaciju kreativnosti dizajnera i dizajnerica iz Beograda i Sarajeva u saradnji sa modnim pokretom IMPAKT, posvećenim spajanju umjetnika na području Balkana kroz konceptualne modne performanse.

Na reviji će se predstaviti tri talentovana dizajnera iz Sarajeva: Ana Dutina, Samir Mrković i Emina Veladžić, zajedno sa beogradskim dizajnerom, Milutinom Lađevićem. Kroz svoje kreacije, ovi dizajneri i idzjanerice će istražiti ulogu koju cenzura ima u društvu i na koji način je možemo doživjeti.

Cenzura je dio projekta Western Balkan Silk Road – A Thread of Reconciliation, koji je dobio podršku Western Balkans Youth Cultural Funda, inicijative pokrenute od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO). Ovaj projekt finansira Nemačka ambasada u Srbiji, podržavajući ideju spajanja mladih talenata iz regiona Balkana.

Očekujemo da će ova revija pružiti jedinstvenu perspektivu o tome kako umjetnici vide cenzuru u društvu i doprineti dijalogu o slobodi izražavanja kroz modu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.