COLGATE predstavio SMILE FOR GOOD pastu za zube sa novim stepenom transparentnosti sastojaka u svojoj prvoj tubi koja se može reciklirati

Colgate je početkom marta predstavio novu revolucionarnu pastu za zube Smile for Good koja sadrži minimalan broj sastojaka, te se prvi put u ovoj industriji na prednjoj strani tube navodi svaki sastojak sa jasnim objašnjenjem njegove svrhe. Smile for Good upakovana je u prvu i jedinstvenu Colgate plastičnu tubu koja se može reciklirati.

 

 

Sadrži samo ono što vam je neophodno

 

Vlada velika zabuna oko sastojaka od kojih se prave paste za zube i njihovog djelovanja. S obzirom na to da se gotovo tri četvrtine potrošača (74 posto) sve više zanima za uticaj koji proizvodi imaju na planetu i njihovo vlastito zdravlje, pasta za zube Smile for Good postavlja novi presedan objašnjavajući svrhu svakog sastojka jednostavnim jezikom.

 

Sastojci sadržani u pasti prirodni su do 99,7% i namjenski odabrani kako bi pasta bila pogodna i od specifične koristi. Trenutno postoje dvije formule – Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening, sa sodom bikarbonom, koja je poznata po svojim svojstvima izbjeljivanja.

 

Štaviše, ograničeni popis sastojaka ne uključuje SLS, TiO2 ili saharin, a proizvod su certificirali Vegan Society, FSC i EcoCert, što znači da se formula pravi odgovorno i da je većina komponenti prirodnog porijekla.

 

colgate smile for good 1

 

Colgate-ova prva tuba ove vrste koja se može reciklirati

 

Gotovo dvije trećine ispitanika nije svjesno da tubu od paste za zube nije moguće reciklirati. Većina tuba koja se danas koristi za pakovanje pasti za zube napravljeno je od tankih listova plastičnog laminata – najčešće kombinacije različitih vrsta plastike obložene tankim slojem aluminija. Mješavina materijala onemogućava recikliranje konvencionalnim metodama. Pasta Smile for Good pravi prekretnicu koristeći polietilen visoke gustoće (HDPE), plastiku koja se koristi za pravljenje plastičnih ambalaža koje se već uveliko recikliraju.

 

Nakon što su prethodno mislili da je HDPE previše čvrst za izradu tube iz koje se može istisnuti pasta za zube, Colgate inženjeri su osmislili način kako kombinovati različite vrste i debljine HDPE laminata u tubu koja zadovoljava standarde recikliranja, iz koje se i dalje može jednostavno istisnuti pasta, istovremeno štiteći proizvod i pridržavajući se zahtjeva za brzu i efikasnu proizvodnju. Colgateova tuba je nedavno dobila priznanje od APR (Asocijacije reciklatora plastike) i RecyClass (inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koji postavljaju norme za recikliranje u Sjevernoj Americi i Evropi. Colgate se uključio i u aktivnosti nosilaca interesa iz oblasti pakovanja i reciklaže kako bi podržao podizanje svjesnosti i prihvaćenosti tube koja se može reciklirati.

 

Stalnim ulaganjem napora da pomogne ljudima da čine male, održive promjene na bolje, uključujući tu i lansiranje četkice za zube Colgate Charcoal Bamboo i Smile for Good pastu, Colgate pronalazi način da poboljša profil održivosti svojih proizvoda kako bi podržao i pomogao i ostvarivanje svog cilja – uvođenja stopostotne ambalaže koja može da se reciklira do 2025. godine.

 

Godišnje se širom svijeta potroši oko 20 milijardi tuba, i zato Colgate dijeli s konkurentima svoju inovativnu tehnologiju, pokazujući svoju posvećenost transformaciji jednog od najčešće korištenih oblika plastične ambalaže koji se do sada nije mogao reciklirati.

 

Noel Wallace, glavni izvršni direktor i predsjednik Colgate-Palmolivea rekao je: Colgate želi da učini tube dijelom kružne ekonomije, tako što će ovu plastiku učiniti produktivnom i eliminišući otpad. Ako možemo standardizovati reciklabilne tube, u svim kompanijama u industriji, svi pobjeđujemo. Želimo da sve vrste tuba za paste za zube, a nakon toga i sve druge tube, ispune iste standarde za recikliranje koje smo mi postigli. Možemo se uskladiti kad su u pitanju zajednički standardi za tube, a nastaviti da se takmičimo sa onim što je u tubama.

 

Wallace kaže da je odluka o slobodnoj razmjeni tehnologije za izradu tuba usklađena s vrijednostima i održivim ciljevima kompanije, te doprinosi stalnim naporima da se ostvare UN-ovi CIljevi održivog razvoja i podrži Globalno obećanje Fondacije Ellen MacArthur o Novoj ekonomiji plastike, čija je misija ubrzati prelazak na kružnu ekonomiju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Brinete li o svojim zglobovima?