Esma Numanović predstavila album prvjenac BLISTA

Release Date
29/04/2024
fotografije
Imrana Kapetanović

Promocija albuma Blista, prvjenca kantautorice Esme Numanović, održana je u sarajevskoj KAWI. Jedanaest pjesama, za koje su tekst i muziku pisali Damir Imamović, Zlatko Karahodžić i Esma Numanović obogatilo je bh. scenu.

Ovo je veliki dan za mene i sve nas koji smo radili na albumu ‘Blista’ tokom prethodne četiri godine. Moj pop-soul album sadrži 11 novih pjesama na bosanskom jeziku i sada ih puštam da nađu svoj put do publike. Nadam se da ćete slušajući moje pjesme dobiti radost i utjehu baš onda kada vam je to potrebno, kazala je Esma.

Album Blista sniman je tokom prethodne dvije godine u dva sarajevska muzička studija: 5D Studio i Studio Modra Rijeka. Za mix i mastering zaslužan je Eric Bajramović, a muzički producent albuma je Damir Imamović.

Teško je bilo šta reći, a da ne bude previše emotivno. Esma je začarala sve nas svojim glasom, pjesmama, energijom i nevjerovatnom upornošću, izjavio je Imamović.

Album Blista dostupan je na svim digitalnim platformama za slušanje muzike, a na ovom linku nalazi se lista sa svim pjesmama, pratećim tekstovima i drugim informacijama na jednom mjestu.

Esma Numanović je bosanskohercegovačka kantautorica rođena 16. novembra 1992. godine u Njemačkoj. Nakon decenije aktivnog bavljenja muzikom, Esma je 2019. godine odlučila posvetiti se solističkoj karijeri. Albumom Blista (2024) postavlja temelje za dugo sanjanu kantautorsku karijeru. Više informacija potražite na www.esmanumanovic.com .

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.