Jeste li spremne dati 1.665 $ za torbu u kojoj ne možete nositi ništa?

Već nekoliko posljednjih sezona torbe postaju čudnije i čudnije, od Jacquemusovih sitnih torbica u koje može stati samo jedan AirPod, pa do torbica koje se nose kao ogrlice i narukvice. Posebno iznenađene ove sezone su Off-White torbe sa divovskim rupama. Ne možete ništa nositi u njima, ali izgleda poput luksuzne kriške švicarskog sira.

 

Zbunjujući modni dodatak, nazvan Meteor, probušen je s tri divovske rupe, uključujući jednu u donjem uglu. Sudeći prema kreativnom direktoru brenda,Virgilu Ablohu, torba u koju ne može stati ništa namjerno je “nefunkcionalna”, a uprkos tome njena cijena je 1.665 američkih dolara.

 

torba s rupama (2)

 

Nova Off-White kolekcija je inspirirana meteorskom kišom, pa odatle i dramatične rupe na torbama. Jasno je da trend Instagram-baiting torbi neće umrijeti uskoro, a možda samo dizajneri pokušavaju da nam sugeriraju da ne trebamo nositi toliko stvari, a možda je riječ o velikom takmičenju ko može navesti klijentice da potroše što više novca na stvari koje ne služe ničemu.

 

torba s rupama (3)

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Očarala nas je NNENN kolekcija nakita inspirirana stećcima