Jeste li spremne dati 1.665 $ za torbu u kojoj ne možete nositi ništa?

Datum objave
08/10/2020

Već nekoliko posljednjih sezona torbe postaju čudnije i čudnije, od Jacquemusovih sitnih torbica u koje može stati samo jedan AirPod, pa do torbica koje se nose kao ogrlice i narukvice. Posebno iznenađene ove sezone su Off-White torbe sa divovskim rupama. Ne možete ništa nositi u njima, ali izgleda poput luksuzne kriške švicarskog sira.

Zbunjujući modni dodatak, nazvan Meteor, probušen je s tri divovske rupe, uključujući jednu u donjem uglu. Sudeći prema kreativnom direktoru brenda,Virgilu Ablohu, torba u koju ne može stati ništa namjerno je “nefunkcionalna”, a uprkos tome njena cijena je 1.665 američkih dolara.

 

Nova Off-White kolekcija je inspirirana meteorskom kišom, pa odatle i dramatične rupe na torbama. Jasno je da trend Instagram-baiting torbi neće umrijeti uskoro, a možda samo dizajneri pokušavaju da nam sugeriraju da ne trebamo nositi toliko stvari, a možda je riječ o velikom takmičenju ko može navesti klijentice da potroše što više novca na stvari koje ne služe ničemu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice