Maska za lice od kurkume i meda

U zdravstvenom svijetu kurkuma se smatra superhranom, puna antioksidansa predstavlja čudesan sastojak za kožu. Njena protuupalna svojstva mogu pomoći smiriti crvenilo, smanjiti pojavu ožiljaka, posvijetliti kožu i čak pomoći u borbi protiv akni. Pokazalo se da kurkumina antimikrobna, protuupalna i antioksidacijska svojstva smanjuju pojavu bora, ali i posvjetljuju kožu i poboljšavaju tonus kože. Što je još bolje, lako možete napraviti masku od kurkume u svojoj kuhinji.

Ono što vam je potrebno za ovaj recept su zob, jogurt za uravnoteženje kože i hidratizirajući med za potpunu revitalizaciju kože.

 

Sastojci za masku_1 kašikica kurkume u prahu, 2 kašikice mljevene zobi, 3 kašikice jogurta i 3 kapljice meda.

Priprema_Sve sastojke stavite u zdjelu i miješajte dok smjesa ne postane glatke teksture. Ravnomjerno rasporedite smjesu na čisto lice i ostavite da odstoji 15 minuta. Temeljito isperite lice.

Savjet_Ako ste ikad kuhali kurkumu znate da zbog prirodne žute boje može ostaviti tragove na svemu što dodatkne, tj. neorganska kurkuma može sadržavati bojila kako bi ostala žuta, stoga obavezno upotrijebite organsku. Ako vam maska oboji kožu, kokosovo ulje će riješiti problem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Clarins Double Serum Eye: Univerzalni koncentrat protiv starenja