MINKA MUFTIĆ nosila reviju MARKA FEHERA

Release Date
15/04/2019

Samostalnom revijom dizajnera Marka Fehéra, 14. aprila u kultnom Muzeju Ars Aevi otvoren je 42. Nivea BH Fashion Week. Nakon što je Markova nova kolekcija Kozara Ethno Fusion predstavljena u Banjoj Luci, pa zatim u sklopu Skopje Fashion Weeka i publika u Sarajevu je imala priliku vidjeti kolekciju koja je spoj naše tradicionalne nošnje i savremenih elemenata predstavljenih kroz viziju ovog modnog dizajnera.

U ulozi manekenke ovaj put se našla i glumačka diva, Minka Muftić, koja je prošetala pistom zajedno sa ostalim modelima. Ovo je druga saradnja ove sjajne glumice i Marka Fehera. Minka je bila u ulozi modela i u Markovom editorijalu AN UNWRITTEN NOVEL objavljenom u decembru 2017. Saradnja sa glumicom nosi jaku poruku o percepciji ljepote i pobjeda je nad kultom mladosti, te dokaz da godine i zrelost daju dodatni šarm, posebnu seksualnost i privlačnost.

– Minka je za mene jedan poseban svijet, doslovno. Nakon našeg editorijala i uspješne saradnje obostrano, nekako se otvorila i opcija za ovu vrstu saradnje što mi je iznimno drago, jer Minka sve umije da odradi vrhunski, vrlo je inspirativna, kako poslovno tako i privatno. Moje veliko zadovoljstvo je da je Minka pristala sa radošću da nosi sinoćnju reviju u Muzeju Ars Aevi, te se pokazalo kao odličan izbor obzirom da je publika Minkinu pojavu ispratila aplazom, rekao nam je Marko.

minka muftic marko feher (5)

Emina Minka Muftić je glumica koja već dugo osvaja srca publike u predstavma, TV serijama i filmovima, dobitnica je brojnih nagrada, a svoje iskustvo i znanje dijeli i sa studentima i studenticama na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Važan segment u njenom životu je i humanitarni rad. Osim što je pokazala nevjerovatan uspjeh na glumačkoj sceni, Minka je snimila i muzički CD, te kao pjevačica nastupila na koncertima i programima različitih karaktera.

minka muftic marko feher (4) minka muftic marko feher (1) minka muftic marko feher (2)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Stradivarius lansira online prodavnicu u BiH