JYSK predstavio nove trendove za uređenje interijera

Datum objave
10/02/2022

Već tradicionalno početkom godine JYSK predstavlja nove trendove za uređenje interijera. Gledano iz ugla trendova, 2022. godina je osmišljena kako bi zadovoljila očekivanja kupaca u pogledu novih boja i oblika, ali i vrste materijala koji prilikom izbora postaje sve važniji.

Rikke Blæsild, rukovoditeljica asortimana i dizajna u JYSKu je zajedno sa svojim timom postavila smjer za razvoj JYSKovog asortimana proizvoda u skladu sa novim trendovima. Za proljetnu i ljetnu sezonu osmišljena su nova tri trenda koja se međusobno nadopunjuju, a pri tome sadrže različite proizvode koji savršeno funkcionišu samostalno.

– Kada radimo sa trendovima, želimo da se oni mogu koristiti pojedinačno, ali i zajedno. Vodimo se time da kupcu mora biti jednostavno kombinovati artikle iz različitih kategorija proizvoda, kako bi imao mogućnost da izrazi svoj lični stil, kaže Rikke Blæsild.

Jedan od trendova je, BALANCE koji definiše minimalizam karakterističan za skandinavski dizajn. UTOPIA je trend koji istražuje i poigrava se novim marginalnim područjima dizajna interijera, a GROUNDED je trend koji inspiriše mirnu atmosferu, poput specifičnog danskog hyggea.

 

BALANCE

Tokom pandemije svi smo tražili nove načine za povratak jednostavnijem životu. Podsjetili smo se koliko je važno vratiti se osnovama koje su važne u životu. To je suština trenda BALANCE.

Poenta je u atraktivnim i funkcionalnim proizvodima, koji su dugotrajni i koji se sa vremenom mogu koristiti na nove načine, postavljati pod različitim uglovima, na različite površine uz novu primjenu.

Mogućnosti uređenja su neograničene, s obzirom na osnovne boje koje su povremeno začinjene atraktivnim elementima. Inspiracija za ovaj trend dolazi iz pejzaža skandinavskih plaža i njihovih sunčanih pješčanih dina ugodnih tonova.

 

 

UTOPIA

U modernom svijetu su nam potrebna nova rješenja, poput novih komada namještaja ili dekoracija zanimljivog dizajna. Trend UTOPIA čini kreativan prostor, na razigran način.

Okruženi nesigurnošću, tražimo mjesto za povlačenje, savršeno područje gdje se možemo odmoriti, odahnuti i znati da se ništa loše neće dogoditi.

Raspon boja ima snažnu skandinavsku inspiraciju. Crvena boja donosi optimizam, a fine pastelne u kombinaciji sa kaki i svijetlo plavom prosto vas tjeraju na razmišljanje o ljetnim nordijskim noćima.

 

 

GROUNDED

U vremenima kada je nepredvidivost velika, pomaže nam pronaći smirenost i uzemljiti se, a za to je idealan trend GROUNDED.

Trend nam pokazuje da utjehu možemo pronaći u poznatom prostoru, čak i ako to znači otkrivanje novih detalja u okolini koja nam je već poznata.

Paleta boja privlači poglede i budi radoznalost. Tonovi su inspirisani prirodom – bojom breskve, patlidžana ili smokve, kao i poljima prirodnog cvijeća koje još nije dotakla ljudska ruka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
opsada u sarajevu
Filmovi o opsadi Sarajeva u kinu Meeting Point, ulaz slobodan