proactive

Konferencija PROACTIVE održava se u maju

Release Date
06/05/2022

Nova PROACTIVE konferencija – trodnevni regionalni edukativni skup posvećen unaprijeđenju i jačanju profesije odnosa s javnošću održat će se na Jahorini, u periodu od 26. do 28. maja 2022.

Nekad redovna godišnja regionalna konferencija PROACTIVE, nakon pauze od osam godina vraća se da okupi eminentne komunikatore iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, kako bi analizirali probleme s kojima se susreće komunikacijska industrija i pomognu u definisanju novih komunikacijskih paradigmi strateškog komuniciranja.

Iznimno mi je zadovoljstvo najaviti održavanje Regionalne edukativne konferencije odnosa s javnošću PROACTIVE 2022 koja će okupiti ugledne komunikacijske stručnjake  iz zemalja Jugoistočne Evrope. Prošla su skoro dva desetljeća otkako je PROACTIVE uspostavio respektabilnu mrežu regionalnih komunikacijskih stručnjaka koji slijede viziju pozicioniranja odnosa s javnošću u vrh upravljačkih struktura u organizacijama diljem regije, i koji provode važnu misiju podizanja etičkih i profesionalnih standarda u odnosima s javnošću, rekla je Ksenija Renko, Predsjednica Programskog odbora konferencije PROACTIVE 2022.

Novi PROACTIVE razmotrit će, tokom trodnevnog događaja, uticaj pandemije na PR profesiju i komunikacijske profesionalce, kako su nove društvene mreže i influenseri promijenili pogled na medije i komunikaciju, kakva je budućnost obrazovanja za komunikacijsku profesiju, internu komunikaciju i employer branding, ekspanziju populizma u političkoj komunikaciji, koji put vodi od PR-a do sveobuhvatnog korporativnog razvoja i druge teme važne za očuvanje i razvoj odnosa s javnošću.

Izazovi su za komunikacijsku profesiju uvijek prisutni a kvalitetnih regionalnih platformi za umrežavanje profesionalaca i osnaživanje struke u poslednjih nekoliko godina nema. Zato smo odlučili da vratimo PR profesionalcima PROACTIVE, jer trendovi u odnosima s javnošću odavno prevazilaze tradicionalni pristup bavljenja PR-om. Oni uključuju kao obavezne online medije, sopstvene medije i produkciju, i posebno vidljive na intrenetu nove zvijezde – influensere. Pokazuju i da ignorisanje ili neadekvatno bavljenje bilo kojom od javnosti ili kanala može da bude pogubno. Analize trendova i istraživanja kažu da trendovi profesije zahtijevaju stalno učenje, sve više znanja i širine u znanju, dobre umreženosti i snalažljivosti od komunikacijskih praktičara, ali i dobro razumijevanje klijenta šta je komunikacija, koliko je važna i kakve su koristi koje donosi, rekla je Dobrila Močević, direktorica agencije PRIME Communications, koja je organizator PROACTIVE konferencije.

Na konferenciji će kroz predavanja, panele i PROACTIVE world caffee radionice svoj doprinos dati prof. dr Ana Tkalec Verčić, prof. dr Alenka Jelen, prof. dr Asim Mujkić, prof. dr Dejan Verčić, prof. dr Žaneta Trajkoska, dr Dragana Đermanović, Vladimir Vulić, Voja Žanetić, Miloš Čirič, Robert Čoban,  dr Nela kačmarčik, prof. dr Danijela Lalić, prof. dr Damir Jugo, Miloš Đajić, Jelena Kalinić, Šejla Ramović, Ksenija Renko, Pedja Ašanin, Drenislav Žekić, Nejla Đonko, Hana Kazaović, Imran Šabanac, Adnan Ceribašić Cerix, Ivan Ćosić i Ivana Ćirković.

Program i informacije o kotizacijama, i link za prijavu su dostupni na linku Prime.ba.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
GOETHE-INSTITUT i PREDSTAVNIŠTVO NJEMAČKE PRIVREDE u BiH organizuju prvi zajednički DAN KARIJERE u Sarajevu