Magični izlog u Splitskoj 84 u Mostaru

Impresivne nijanse ciklama boje od utorka zaustavljaju prolaznike u Splitskoj ulici u Mostaru. Izlog ispred kojeg se zastaje potpisuju arhitektice Nada Komadina i Martina Milićević. O njima smo već pisali kroz djelovanje Fasade, studija za arhitekturu i dizajn. Pored nakita, ilustrirane arhitektonske bojanke, plakata za interijere, dizajna interijera, novi projekt je atraktivni izlog.

 

fasada 1 (1)

 

Birale smo mjesto u gradu za našu ljetnu urbanu instalaciju, Izlog. Nije to izlog u pravom smislu, onaj koji privlači na kupnju…nego mjesto za stati u šetnji koje će vas usporiti, zaustaviti, nasmiješiti. Ovaj prostor u Splitskoj na meti štetača zapravo je jedino mjesto u gradu koje ima dovoljnu udaljenost za privući. Zgrada je Vitićevska, polemizirali smo je li jedna od njegovih projekata za boravka u Mostaru. Parter je projektiran dovoljno širok da se može stati, a djeca slobodno prođirati pored. Zapravo je mala žarišna točka, kojom smo uljepšali i obogatili ulicu. Ovo je još jedan naš mali poklon Gradu Mostaru, jer Fasada i dalje prikazuje motive arhitekture i urbanizma Mostara, kažu dizajnerice Nada i Martina.

 

 

Čarolija u izlozima, ali i neraskidiva veza umjetnosti, mode i arhitekture popularni su u svijetu već dugo. Umjetnička instalacija kod nas? Može! Povezale su ogledala, okvire, srebrni nakit i dizajn. Ova ljetna priča je početak umjetničkih priča koje će nastaviti kroz cijelu godinu, na različitim lokacijama, u saradnji s različitim kreativcima.

 

fasada 1 (3) fasada 1 (5) fasada 1 (6)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte kratki dokumentarni film o Martinu Margieli