Maja Milinković komponuje za Marca Paula

fotografija
Vanja Lisac

Bh. interpretatorka i autorica fada i sevdaha Maja Milinković je prošle subote bila u gostima u jednom od najgledanijih emisija u Portugalu, čiji je domaćin najpopularniji pjevač zabavne muzike u Portugalu, Marco Paulo, vlasnik zlatnih, platinatistih i jedne dijamantske ploče, čovjek koji je prodao najviše nosača zvuka u historiji portugalske muzike, inače poznat kao portugalski Frank Sinatra.

U programu Maja je izvela dvije pjesme iz svog autorstva Não há fado sem saudade u malo drugačijem aranžmanu i koračnicu  za Amaliju Rodrigues, jer je program bio posvećen portugalskoj kraljici fada Amaliji Rodrigues, pa kako Maja i Marko dijele istu ljubav prema njoj bilo je dosta materijala za razgovor. U programu je poznati pjevač premijerno najavio da će se na njegovom novom albumu koji izlazi na jesen naći i jedna Majina pjesma koju je ona napisala i komponovala za njega, a na njegovu molbu.

Majin novi album Kaftan d’Alma u produkcijskoj kući Sevenmuses musicbooks će uskoro ugledati svjetlo dana.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.