Maja Milinković komponuje za Marca Paula

fotografija
Vanja Lisac

Bh. interpretatorka i autorica fada i sevdaha Maja Milinković je prošle subote bila u gostima u jednom od najgledanijih emisija u Portugalu, čiji je domaćin najpopularniji pjevač zabavne muzike u Portugalu, Marco Paulo, vlasnik zlatnih, platinatistih i jedne dijamantske ploče, čovjek koji je prodao najviše nosača zvuka u historiji portugalske muzike, inače poznat kao portugalski Frank Sinatra.

U programu Maja je izvela dvije pjesme iz svog autorstva Não há fado sem saudade u malo drugačijem aranžmanu i koračnicu  za Amaliju Rodrigues, jer je program bio posvećen portugalskoj kraljici fada Amaliji Rodrigues, pa kako Maja i Marko dijele istu ljubav prema njoj bilo je dosta materijala za razgovor. U programu je poznati pjevač premijerno najavio da će se na njegovom novom albumu koji izlazi na jesen naći i jedna Majina pjesma koju je ona napisala i komponovala za njega, a na njegovu molbu.

Majin novi album Kaftan d’Alma u produkcijskoj kući Sevenmuses musicbooks će uskoro ugledati svjetlo dana.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dino Mustafić najbolji reditelj na panalbanskom festivalu MOISIU – ON