Nekoliko činjenica koje niste znali o parfemima

Release Date
01/02/2024

Upotreba parfema je uglavnom povezana sa misterijom, fantazijom i maštom. Priča se da je Kleopatra dočekala Marka Antonia na čamcu sa mirisnim jedrima nakon ubistva Julia Cezara i postala kraljica Egipta. Ali sami počeci korištenja parfema nisu bili taliko romantični.

Stari Egipćani su koristili parfem tokom mumifikacije jer su vjerovali da su prijatni mirisi znak svetosti. Stari Grci preuzimaju zasluge za prvi tečni parfem, ali razvoj destilacije od strane Arapa učinio je proizvodnju parfema održivom. Prvi cvijet iz kojeg je čuveni Avicena ekstraktovao ulje za prafem bila je ruža.

Početak korištenja voćnih elemenata u parfemima vezuje se za Aleksandra Velikog, koji je donio citruse u Grčku. I malo po-malo, cvjetni i cvjetno-voćni mirisi postaju sinonim za eleganciju i senzualnost, inspirišući parfeme kroz epohe. Kada su u cvjetno-voćnu harmoniju parfema dodate još i drvene note, to je mirisu dalo dubinu i senzualnost.

LovU Connected, cvjetno-voćni parfem sa notom sandalovine beauty kuće Avon, čini da prošlogt parfema oživi u svakom smislu. Sa pažljivo odabranim sastojcima, kroz harmoniju mandarine, ruže i sandalovine, LovU Connected postaje savršen spoj modernog i starog u svijetu parfema.

Potraži novi LovU Connected parfem u Avon brošuri od februara po cijeni od 37,90 KM, a možeš ga pronaći i u online brošuri na AVON.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.