Predstava SVU MOJU LJUBAV u petak na sceni SARTRa

Datum objave
10/12/2020
fotografija
Dženat Dreković

U petak 11. decembra, sa početkom u 20h,  na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, publika će ponovo moći pogledati   predstavu Svu moju ljubav autora Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha Sokolovića.

Na ovogodišnjem Festivalu Glumca BiH, za uloge u predstavi Svu moju ljubav nagrađene su  Selma Alispahić, za najbolju žensku glumicu i Dženana Džanić za najbolju mladu glumicu.

Svu moju ljubav  je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega sva njihova ljubav je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to istraživanje potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Imena koja stoje iza najupečatljivijih modnih fotografija ikad napravljenih