Predstava SVU MOJU LJUBAV u petak na sceni SARTRa

Release Date
10/12/2020
fotografija
Dženat Dreković

U petak 11. decembra, sa početkom u 20h,  na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, publika će ponovo moći pogledati   predstavu Svu moju ljubav autora Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha Sokolovića.

Na ovogodišnjem Festivalu Glumca BiH, za uloge u predstavi Svu moju ljubav nagrađene su  Selma Alispahić, za najbolju žensku glumicu i Dženana Džanić za najbolju mladu glumicu.

Svu moju ljubav  je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega sva njihova ljubav je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to istraživanje potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
European Film Awards 2021: Tri nagrade filmu QUO VADIS, AIDA?