Probali smo >> Clinique Smart Custom-Repair serum

Datum objave
28/03/2015
fotografije i tekst
Sanja Savić

Pametni telefoni, tableti, pa čak i pametni satovi su već odavno postali dio naše svakodnevnice, ipak, pametni kozmetički preparati su nešto što ne susrećemo baš tako često.

Clinique je za 2015. godinu izbacio novo revolucinarno rješenje, a riječ je o pametnom Clinique Smart Custom-Repair serumu. Zamislite ovaj serum kao beauty verziju pametnog telefona – baš kao što vas iPhone/android prima sve signale i radi gdje i kad god to zatreba, Clinique serum prodire u najdublje slojeve kože i „skenira“ sve njene potrebe, bez obzira da li je riječ o borama, povremenim aknama, suhoći ili pigmentacijskih mrljama.

 

Clinique Smart Custom-Repair serum (4)

 

Clinique Smart Custom-Repair serum je nova napredna formula koja koristi moć 37 svjetskih patenata i tehnologiju obnove kako bi popravila vidljiva oštećenja, ali i ona u najdubljem sloju kože koja su itekako pristuna, ali nisu vidljiva golim okom. Serum je rezultat petogodišnjeg truda i istraživanja, a studije su pokazale da su rezultati nakon 12 sedmica očitovani u vildljivom poboljšanju tonusa kože, smanjenju tamnih mrlja, linija i bora, te vraćanju blistavosti i učvršćavanju kože.

S obzirom na to da se vjerovatno pitate pomoću čega ovaj serum ovako djeluje, odgovor leži u aktivnim sastojcima poput crvenih algi koje smiruju kožu, licorica i kofeina koji štite kožu od iritacija, a sastojci poput korijena morus nigra i grejpa pomažu smanjiti postojeće diskoloracije i ujednačiti tonus kože. Antioksidanti poput vitamina C i ergotionina pomažu smanjiti pretjeranu proizvodnju melanina, a salicilna kiselina eksfolira kožu kako bi razbila tamne mrlje. Serum je obogaćen i jakim kolagen sastojcima poput proteina sirutke, a hijaluronska kiselina, ekstrakti ječma, pšenične lice i krastavaca održavaju idealan nivo vlažnosti tokom cijelog dana.

 

Clinique Smart Custom-Repair serum

 

Clinique Smart Custom-Repair serum dolazi u elegantnoj metalik sivoj uskoj bočici od 30 ml, sa malom pumpicom na vrhu, pomoću koje kontrolirano izbacujete željenu količinu proizvoda. Konzitencija samog proizvoda je srednje rijetka, što u mnogo čemu olakšava njegovo korištenje i nanošenje, a otprilike jedna do dvije pumpice proizvoda će biti dovoljne da nahrane cijelo lice. Proizvod je izuzetno njezan na licu, nije ljepljiv niti masan, brzo se upija, a lice postaje baršunasto na dodir i sam efekt ustvari dosta podsjeća na voljeni Estee Lauder Night Repair Serum.

Nakon mjesec dana redovnog korištenja Clinique seruma primjetila sam poboljšanje u teksturi kože lica, koža je blistava i mekana na dodir, a sitne nepravilnosti i linije su znatno smanjene.

Ono što je bitno naglasiti jeste da je ovaj proizvod kreiran za sve tipove kože, a preporučuje se nanositi dva puta dnevno – ujutro i navečer. U zavisnosti od vaših potreba, serum je moguće koristiti sam ili u kombinaciji sa hidratantnom kremom. S obzirom na nemasnu formulu, može se koristiti i ispod pudera, kao savršena baršunasta podloga za vaš make-up.

Clinique Smart Custom-Repair serum je odnedavno dostupan i u našoj zemlji, a može se kupiti u svim bolje opremljenim parfimerijama.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
FBL Beauty Club: Naše čitateljice su testirale FBL x Shebek.Soaps MAGIC LAVENDER sapun