Probali smo >> Clinique Smart Custom-Repair serum

Release Date
28/03/2015
fotografije i tekst
Sanja Savić

Pametni telefoni, tableti, pa čak i pametni satovi su već odavno postali dio naše svakodnevnice, ipak, pametni kozmetički preparati su nešto što ne susrećemo baš tako često.

Clinique je za 2015. godinu izbacio novo revolucinarno rješenje, a riječ je o pametnom Clinique Smart Custom-Repair serumu. Zamislite ovaj serum kao beauty verziju pametnog telefona – baš kao što vas iPhone/android prima sve signale i radi gdje i kad god to zatreba, Clinique serum prodire u najdublje slojeve kože i „skenira“ sve njene potrebe, bez obzira da li je riječ o borama, povremenim aknama, suhoći ili pigmentacijskih mrljama.

 

Clinique Smart Custom-Repair serum (4)

 

Clinique Smart Custom-Repair serum je nova napredna formula koja koristi moć 37 svjetskih patenata i tehnologiju obnove kako bi popravila vidljiva oštećenja, ali i ona u najdubljem sloju kože koja su itekako pristuna, ali nisu vidljiva golim okom. Serum je rezultat petogodišnjeg truda i istraživanja, a studije su pokazale da su rezultati nakon 12 sedmica očitovani u vildljivom poboljšanju tonusa kože, smanjenju tamnih mrlja, linija i bora, te vraćanju blistavosti i učvršćavanju kože.

S obzirom na to da se vjerovatno pitate pomoću čega ovaj serum ovako djeluje, odgovor leži u aktivnim sastojcima poput crvenih algi koje smiruju kožu, licorica i kofeina koji štite kožu od iritacija, a sastojci poput korijena morus nigra i grejpa pomažu smanjiti postojeće diskoloracije i ujednačiti tonus kože. Antioksidanti poput vitamina C i ergotionina pomažu smanjiti pretjeranu proizvodnju melanina, a salicilna kiselina eksfolira kožu kako bi razbila tamne mrlje. Serum je obogaćen i jakim kolagen sastojcima poput proteina sirutke, a hijaluronska kiselina, ekstrakti ječma, pšenične lice i krastavaca održavaju idealan nivo vlažnosti tokom cijelog dana.

 

Clinique Smart Custom-Repair serum

 

Clinique Smart Custom-Repair serum dolazi u elegantnoj metalik sivoj uskoj bočici od 30 ml, sa malom pumpicom na vrhu, pomoću koje kontrolirano izbacujete željenu količinu proizvoda. Konzitencija samog proizvoda je srednje rijetka, što u mnogo čemu olakšava njegovo korištenje i nanošenje, a otprilike jedna do dvije pumpice proizvoda će biti dovoljne da nahrane cijelo lice. Proizvod je izuzetno njezan na licu, nije ljepljiv niti masan, brzo se upija, a lice postaje baršunasto na dodir i sam efekt ustvari dosta podsjeća na voljeni Estee Lauder Night Repair Serum.

Nakon mjesec dana redovnog korištenja Clinique seruma primjetila sam poboljšanje u teksturi kože lica, koža je blistava i mekana na dodir, a sitne nepravilnosti i linije su znatno smanjene.

Ono što je bitno naglasiti jeste da je ovaj proizvod kreiran za sve tipove kože, a preporučuje se nanositi dva puta dnevno – ujutro i navečer. U zavisnosti od vaših potreba, serum je moguće koristiti sam ili u kombinaciji sa hidratantnom kremom. S obzirom na nemasnu formulu, može se koristiti i ispod pudera, kao savršena baršunasta podloga za vaš make-up.

Clinique Smart Custom-Repair serum je odnedavno dostupan i u našoj zemlji, a može se kupiti u svim bolje opremljenim parfimerijama.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova Givenchy Irrésistible toaletna voda vas poziva na igru