SAJSI MC posvetila novi album svom egu!

Release Date
06/03/2023
foto
Sever Zolak

Početkom marta mjeseca Sajsi MC je odlučila obradovati publiku novim materijalom. Riječ je o novom EP izdanju od 5 pjesama, koje je pod imenom reperkinog pravog imena IVANARASHIC. Među pjesmama se nalaze i hitovi poput Bezgrešno začeće, Rentaš me i Ležimo u kovčegu.

Ime novog muzičkog izdanja je složenica nastala od imena Ivana Rašić, a Sajsi dodaje da je vreme da javnost malo više vidi Ivane Rašić – Ona (Ivana prim. aut.) je zaslužila malo više pozornosti. Tehnički, ona više i ne postoji, jer sada imam dva prezimena i morala sam da joj u to ime posvetim makar jedan EP, što se poptuno poklopilo i sa tematikom pjesama. Sve pjesme su negdje dio mog temperamenta, a šta je dio mene, dio je i nje, jer nas dvije jesmo negdje ista osoba, dodala je reperka kroz smijeh.

 

Omot izdanja je fotografisao renomirani fotograf Sever Zolak, na šta Sajsi ima da kaže: Fotografisao me je na jednom događaju i kada sam vidjela fotografiju, rekla sam sebi – to je to. Ovaj jak blic u lice Sajsi MC razotkrio je lik Ivane Rašić, onda smo dodali dizajnerski taj rustični efekt, jer sve fotografije mog alter-ega su malo i moj privatni foto-album.

Na izdanju, pored rođene sestre Tijare, gostuju i novosadski producent Thicc boi, sa kojim je reperka već ranije sarađivala, ali i mladi muzičar i producent A.N.D.R. koji je ovom prilikom predstavio potpuno novi zvuk reperke, a sa kojim je ona nedavno otpočela saradnju. Tako se na pjesmama čuje da SajsiMC čak i pjeva, također, prisutno je još novih saradnika, te tako čujemo da je vokalno prisutna multimedijalna umjetnica Veronauka, ali i reper Lavan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.