Sedam jednostavnih trikova kako da vaše kupatilo postane eco-friendly

Release Date
22/04/2022

Drvene četkice od bambusa, perive blaznice i viseće pletene korpe od drveta samo su neke od ekoloških zamjena za proizvode koje svakodnevno koristite u vašem kupatilu. Povodom Dana planete Zemlje, kompanija JYSK donosi nekoliko savjeta kako da na jednostavan način i uz pomoć samo nekoliko proizvoda vaše kupatilo učinite ekološki prihvatljivijim i održivijim mjestom.

Svaki početak može izgledati pomalo zastrašujuće, ali ukoliko krenete malim koracima, umjesto da zamijenite sve odjednom, doći ćete do svog cilja, a pri tome se osjećati zadovoljno. Najvažnija stvar koju morate imati u vidu kada odlučite da postanete održiviji je da prvo iskoristite ono što imate. Postupni prelaz biće lakši za ulazak u vašu novu svakodnevicu, a upravo kupatilo predstavlja jedno od najlakših mjesta za unošenje promjena.

Krenite od malih stvari

Držači za četkice i višekratni dozeri sapuna od recikliranog stakla ili plastike odličan su početak, a ukoliko želite da odete korak dalje, zamjena postojeće četkice drvenim četkicama izrađenim od bambusa biće pravi izbor.

Perive blaznice, kojima možemo smanjiti nagomilavanje nepotrebnog otpada, održiva su alternativa onim jednokratnim. U početku vam se može činiti da je ova promjena nešto skuplja investicija, ali kada se uzme u obzir njihova višekratna upotreba kroz duži vremenski period, ušteda novca je zaista značajna. Blaznice od mješavine bambusa i pamuka  dolaze u pakovanju od 10 komada i perive su na 60 stepeni Celzijusa, pa su pogodne i za sušenje u sušilici.

Oaza mira

Ukoliko vam treba više prostora za skladištenje, prijedlog je da iskoristite svoje zidove i ukrasite ih visećim pletenim korpama od drveta sa FSC certifikatom (FSC® N001715). Mogu se koristiti za odlaganje kozmetike ili peškira, a sjajan izbor su pamučni peškiri izrađeni od 30 posto recikliranog pamuka, dok toalet papir možete odlagati u držač toalet papira od morske trave.

Bez obzira da li živite u stanu ili kući, JYSK u svojoj kolekciji nudi održive proizvode koji predstavljaju pravi izbor ukoliko odlučite da uvedete promjene u svoj dom i pretvorite ga u pravu oazu mira.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
JACQUEMUS predstavio kolekciju namještaja namijenjenu uživanju u ljetu