WE COULD BE HEROES: Sarajevo odaje počast DAVIDU BOWIEJU

Krajem mjeseca maja glavni grad Bosne i Hercegovine odat će počast muzičkoj ikoni Davidu Bowieju tako što će otkriti mural njemu u čast, i to najveći na svijetu – veličine 13×10.5 metara.

 

Frontmen benda Billy Andol, Vedad Trbonja odlučio je sakupiti grupu istomišljenika, i napraviti mjesto susreta svih fanova britanskog umjetnika u Sarajevu, koje će igrom slučaja biti najveći mural pjevača na svijetu. U procesu razrade i realizacije učestvovali su Enis Čišić, Marvelov crtač iz Sarajeva, Zoran Herceg, grafički dizajner i realizator izrade murala, Aleksandar Brezar, novinar sa adresom u SAD-u i potpisnik redova, Adnan Čomor, uz Borisa Brkana, Borisa Stapića, Mensura Demira i nekolicinu kreativnih ljudi iz Sarajeva, ideju o izradi murala Davida Bowieja priveli su skoro kraju, a datum svečanog otkrivanja spomenika je 28.maj.

 

Mural je autorsko djelo i vizija nacrtana rukom Enisa Čišića, te prenesena na zid kistom i farbom Zorana Hercega i nekolicinu studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

David Bowie

 

 

S nestrpljenjem se čeka otrkivanje murala, a u međuvremenu make-up bowiemaniju pokrenuli su Enis Čišić, artistica Naida Đekić i fotograf Mario Klien ispred čijeg objektiva su se našle mlade glumice Maja Jurić, Nadine Mičić, Tea Šimić, Fatima KazazićMartina Mandek te su odali posebnu počast Bowieju kreirajući njegove slavne make-up transformacije.

 

Team Bowie Sarajevo vas poziva da šaljete svoje fotografije sa šminkom legendarnog Starmana na njihov FB page Sarajevo David Bowie Mural. One će biti objavljivane u galeriji pod nazivom We could be HEROES ili ih postavite na Instagram sa hashtagovima #‎TeamBowieSarajevo‬ ‪#‎sarajevobowie‬ ‪#wecouldbeheroes

 

Ako niste vješti sa šminkom pošaljite vašu fotografiju na FB page, pa će se oni, digitalnim putem pobrinuti za vaš make-up.

 

 

bowie-2 bowie-3 bowie-4 bowie-5 (1) bowie-6 bowie

 

 

behind the scenes

 

Bowie (1) Bowie (2) Bowie (3) Bowie (4) Bowie (5) Bowie (6) Bowie (7) Bowie (8) Bowie (9) Bowie (10) Bowie (11)

Photo_Mario Klein

Make up_Naida Djekić

Photo behind the scenes_Berina Džemailović

Organizacija_Enis Čišić i Bojan Hadžihalilović

Glumice_ Maja Jurić, Nadine Mičić, Tea Šimić, Fatima Kazazić i Martina Mandek.

Zahvaljujemo se Bojanu Hadžihalilioviću i Akademiji likovih umjetnosti u Sarajevu

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Feyyaz Duman: Ponosan sam na svoje Srce Sarajeva