5 stvari koje niste znali o filmu BLADE RUNNER 2049

Nastavak kultnog SF-a Blade Runner stiže u domaća kina početkom oktobra. Priča prati mladog policajca K, koga tumači Ryan Gosling, koji sticajem okolnosti otkriva tajnu skrivenu trideset godina, a koja može dovesti do kraja civilizacije. K se daje u potragu za Rickom Deckardom, nekadašnjim policajcem koji je nestao prije 30 godina, a koji možda ima odgovore koje K traži. Režiju Blade Runner 2049 potpisuje Denis Villeneuve, dok je za produkciju filma bio zadužen Ridley Scott, koji je izjavio da BLADE RUNNER 2049 nije tipičan nastavak već je više proširivanje univerzuma. Film je potpuno nezavisan od prethodnog, iako postoje segmenti koji ih vezuju.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cMNHtYZRz9U&feature[/youtube]

 

– Kada je Denisu Villeneuveu prvi put ponuđeno da režira BLADE RUNNER 2049 on je odbio. Međutim, ubrzo se predomislio i pojavio se na vratima studija sa potpisanim ugovorom. Na pitanje šta je uticalo da promijeni mišljenje reditelj je odgovorio: Ne želim da neko drugi upropasti ovaj sjajan film. Ali mu ipak nije bilo svejedno kad je prihvatio da radi nastavak: Potpuno sam svjestan činjenice da će svaki fan originalnog filma ići da gleda Blade Runner 2019 i da je u potpunosti spreman da mi slomi noge ako nešto nisam uradio kako treba. Iako sam odbio da radim puno nastavaka drugih filmova, Blade Runner se ne odbija. Ridley Scott se ne odbija.

 

– Čelnici holivudskog studija su se obratili Hamptonu Fancheru, scenaristi prvog filma, da napiše nastavak kultnog SF-a. Pristao je uz uslov da scenario bude napisan u fomi novele. Završena verzija je imala 110 strana i Hempton je poslao studiju s porukom: Nemojte me više uznemiravati. Ikad.

 

– Po uzoru na prvi film, kreatori Blade Runnera 2049 su se potrudili da što više vizuelnih efekata bude urađeno tokom snimanja, tj. da budu praktični i da se što manje radi u post-produkciji.

 

Rajan Gosling promo foto Blejd Raner 2049

– Denisu Villeneuveu je želeo da Ryan Gosling tumači glavnu ulogu, te je lik policajca K napisan isključivo za njega. U slučaju da je glumac odbio da se pojavi u filmu scenario bi morao da se piše iznova.

 

– Na pitanje zašto je čekao 30 godina da snimi nastavak ovog kultnog SF-a, Harison Ford je odgovorio: Za promjenu, imali smo novi pristup snimanju filmova i prvo smo sačekali dobar scenario pa smo onda odlučili da li želimo da radimo film. A dobrih scenarija je… malo.

 

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????

foto_Con film Srbija

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
10 erotskih filmova koje morate pogledati