Blago hercegovačkog bilja: Podržite bh. brend GEA

Tri mlade Mostarke, Iris, Azra i Ružica zaljubljene u prirodu i brojna prirodna bogatstva, stvaraju, kako kažu, proizvode za dušu, tijelo, jelo i odijelo. Nazvane Gea, prilikom spravljanja proizvoda koriste se upravo resursima iz prirode kao što su ljekovita bilja hercegovačkog krša.

Prirodni proizvodi za njegu lica i tijela zasnovani na kombinaciji nevenovog, kantarionovog, kokosovog i bademovog ulja sa prirodnim pčelinjim voskom, zatim svijeće od pčelinjeg voska koje djeluju itekako smirujuće, kantarionovo ulje dobiveno od prikupljanih cvjetova kantariona sa obranaka Prenja, te pasterizovani, nefiltrirani sok od zrna šipka, bez šećera samo su neki od proizvoda kojima se već sada ponose.

No, da bi se uspjele i u budućnosti baviti onime što vole, spomenute djevojke koje su, prije svega, prijateljice, a zatim i radne kolegice trebaju vlastiti destilator od 350 litara. Do sada im je u proizvodnji ulja podršku pružala lokalna destilerija, no to nikako ne rješava njihov problem. Na putu do lokalne destilerije, pojedine biljke upravo u transportu gube svoje ljekovite vrijednosti i svojstva, stoga im je spomenuti destilator prijeko potreban. Veličina ovog destilatora će biti najprikladnija za potrebe njihove destilerije jer, kako tvrde, manji aparati proizvode vrlo malo ulja po postupku destilacije. Također im je potrebna i neplastična ambalaža kako bi uspjele zadržati najjače od svojih pripravaka. Cilj im je da recikliraju ambalažu i ponude popust za svaku vraćenu bocu.

Nulti otpad je jedan od njihovih ciljeva. Budući da je otpad jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini i najveća prijetnja za naš prirodni potencijal, žele promovirati zdraviji pristup brizi o sebi i potrošnji proizvoda. Istovremeno, potrebna im je i pumpa za vodu kako bi se u procesu destilacije koristila pitka i svježa voda, i samim tim stvarala najčišća i najljekovitija esencijalna ulja.

Tim Gea prikuplja i sredstva za frižider u želji da njihovi proizvodi ostanu svježi. Također, cilj im je osigurati prikladan radni prostor u koji će smjestiti spomenuti destilator, odnosno u kojem će raditi na izradi vlastitih proizvoda.

Gea crowdfunding campaign

Zbog svega navedenog, putem wemakeit stranice pokrenuta je Crowdfunding kampanja u kojoj je potrebno skupiti 7.000 CHF. Kampanja traje do 28.12.2020. Podržite ih!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
GABRIELLE CHANEL ESSENCE: Miris kao personifikacija slobode