Brend BLOOM donosi više od kolekcije proizvoda, donosi nam filozofiju života ispunjenog bojama

Release Date
05/06/2023

Boje odražavaju našu unutrašnju bit i izražavaju našu jedinstvenost. One nisu samo vizuelna iskustva, već i jezik koji govori o našim emocijama, stavovima i identitetu. Upravo iz tog dubokog uvjerenja rađa se Bloom – brend koji razumije i slavi snagu boja kao sredstvo izražavanja.

Brend Bloom osmišljen je i vođen umjetničkim duhom Aleksandre Jevremović, talentirane arhitektice i ilustratorice iz Sarajeva. Njena strast prema umjetnosti i vizuelnoj kulturi dovela je do spoznaje o povezanosti između urbanih identiteta gradova i njihove transformacije u ilustraciju. Aleksandra je pokrenula svoj brend Bloom prije dvije godine s ciljem prikazivanja ljepote i identiteta grada kroz umjetnost te davanja ljudima novog načina da dožive svoje okruženje. Njen rad istražuje raznolikost arhitektonskih i kulturnih utjecaja, pronalazeći jedinstven način za prenošenje bogatstva i identiteta Sarajeva na vizualan način.

 

Bloom donosi više od samo kolekcije proizvoda – donosi nam filozofiju života ispunjenog bojama. U srcu Bloom filozofije dizajna leži duboko poštovanje prema ljepoti koja nas okružuje i ideji da boje mogu prenijeti snažne poruke.

Bloom je osnovan s uvjerenjem da boje odražavaju našu unutarnju bit i izražavaju našu jedinstvenost. Brend se ne samo fokusira na estetiku, već i na prenošenje naših emocija, stavova i identiteta kroz umjetnost boja. Inspiriran šarolikim pejzažima gradova i arhitektonskim čudesima koja nas okružuju, svaki komad iz Bloom kolekcije postaje umjetnički izraz koji slavi spoj urbanog života i raskošne palete prirode, kaže nam Aleksandra.

Jedan od izuzetnih proizvoda iz Bloom kolekcije su cekeri/tote torbe. Izrađene od izdržljivog materijala, pamučnog kepera, s prepoznatljivim silikonskim printom ilustracije Hella good from Sarajevo, torbe su ne samo stilski izrađene, već i postojane i živopisne. Silikonski print omogućuje da boje zadrže svoju energiju i ostanu svježe kao na dan kada smo ih prvi put vidjeli. Ilustracija na torbama inspirirana je razigranim ženskim formama u različitim pozama, naglašavajući važnost igre i slobode koju svi nosimo u sebi.

Bloom također predstavlja Sarajevaner koncept art print, koji je nastao iz ljubavi prema rodnom gradu. Ovaj print inspiriran je ikoničkim elementima identiteta Sarajeva, poput šarenog Sebilja i razigranih fildžana. Dva puta mjesečno, Bloom objavljuje novu korice za koncept art print, stvarajući jedinstveni vizualni doživljaj grada i njegovih elemenata koji su bitni za građane i građanke Sarajeva. Printovi su izrađeni na 240 gsm art papiru i dostupni u dimenzijama 29×42 cm.

Bloom brend poziva nas da otkrijemo svijet boja, da se izražavamo autentično i da živimo život punim plućima. Neka vaša svakodnevica bude obogaćena umjetnošću boja i neka Bloom bude vaš partner u otkrivanju unutarnje ljepote i snage koju možete izraziti kroz boje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Lola.tees mini kolekcija donosi lepršave materijale i žarke boje