Brend BLOOM donosi više od kolekcije proizvoda, donosi nam filozofiju života ispunjenog bojama

Release Date
05/06/2023

Boje odražavaju našu unutrašnju bit i izražavaju našu jedinstvenost. One nisu samo vizuelna iskustva, već i jezik koji govori o našim emocijama, stavovima i identitetu. Upravo iz tog dubokog uvjerenja rađa se Bloom – brend koji razumije i slavi snagu boja kao sredstvo izražavanja.

Brend Bloom osmišljen je i vođen umjetničkim duhom Aleksandre Jevremović, talentirane arhitektice i ilustratorice iz Sarajeva. Njena strast prema umjetnosti i vizuelnoj kulturi dovela je do spoznaje o povezanosti između urbanih identiteta gradova i njihove transformacije u ilustraciju. Aleksandra je pokrenula svoj brend Bloom prije dvije godine s ciljem prikazivanja ljepote i identiteta grada kroz umjetnost te davanja ljudima novog načina da dožive svoje okruženje. Njen rad istražuje raznolikost arhitektonskih i kulturnih utjecaja, pronalazeći jedinstven način za prenošenje bogatstva i identiteta Sarajeva na vizualan način.

 

Bloom donosi više od samo kolekcije proizvoda – donosi nam filozofiju života ispunjenog bojama. U srcu Bloom filozofije dizajna leži duboko poštovanje prema ljepoti koja nas okružuje i ideji da boje mogu prenijeti snažne poruke.

Bloom je osnovan s uvjerenjem da boje odražavaju našu unutarnju bit i izražavaju našu jedinstvenost. Brend se ne samo fokusira na estetiku, već i na prenošenje naših emocija, stavova i identiteta kroz umjetnost boja. Inspiriran šarolikim pejzažima gradova i arhitektonskim čudesima koja nas okružuju, svaki komad iz Bloom kolekcije postaje umjetnički izraz koji slavi spoj urbanog života i raskošne palete prirode, kaže nam Aleksandra.

Jedan od izuzetnih proizvoda iz Bloom kolekcije su cekeri/tote torbe. Izrađene od izdržljivog materijala, pamučnog kepera, s prepoznatljivim silikonskim printom ilustracije Hella good from Sarajevo, torbe su ne samo stilski izrađene, već i postojane i živopisne. Silikonski print omogućuje da boje zadrže svoju energiju i ostanu svježe kao na dan kada smo ih prvi put vidjeli. Ilustracija na torbama inspirirana je razigranim ženskim formama u različitim pozama, naglašavajući važnost igre i slobode koju svi nosimo u sebi.

Bloom također predstavlja Sarajevaner koncept art print, koji je nastao iz ljubavi prema rodnom gradu. Ovaj print inspiriran je ikoničkim elementima identiteta Sarajeva, poput šarenog Sebilja i razigranih fildžana. Dva puta mjesečno, Bloom objavljuje novu korice za koncept art print, stvarajući jedinstveni vizualni doživljaj grada i njegovih elemenata koji su bitni za građane i građanke Sarajeva. Printovi su izrađeni na 240 gsm art papiru i dostupni u dimenzijama 29×42 cm.

Bloom brend poziva nas da otkrijemo svijet boja, da se izražavamo autentično i da živimo život punim plućima. Neka vaša svakodnevica bude obogaćena umjetnošću boja i neka Bloom bude vaš partner u otkrivanju unutarnje ljepote i snage koju možete izraziti kroz boje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.