Vlasta Weddings / Ana i Ivo Livančić: Kako je jedna ljubavna priča nakon 57 godina dobila svoju vjenčanicu

Ana (73) i Ivo Livančić (77) u braku su 57 godina. Znaju se od djetinjstva jer su živjeli u istom naselju u Vitezu. Kada je već bila djevojka, gledali su se kako to Ana kaže. U to vrijeme je bilo jako popularno, pa su se ukrali i od tada su nerazdvojni.

 

Baka je bila najstarija od osmero djece, uvijek se brinula o mlađoj braći i sestrama, uvijek je stavljala potrebe drugih ispred svojih potreba. Kaže da je bila doslovno željna svega, pa i igre. U braku su dobili četvero djece. Sada imaju šestero unučadi i jedno praunuče. Uvijek su živjeli skromno, ali su i kao mladi sve radili zajedno i složno kako bi sebi i djeci stvorili bolji život. Obožavaju putovanja, krstarenja, veoma su društveni, s putovanja donesu i novo prijateljstvo. Uvijek bi mi s putovanja kao suvenire donosila neke haljine od čipke i sl. Koriste društvene mreže, modernog su razmišljanja. Sve rade zajedno, nema podjela na muško-ženske poslove, djed kuha, pravi palačinke, baka radi sitne popravke po kući i oko kuće Djed je pravi šaljivdžija, vidi se i na fotkama, uvijek se nešto šali i baš je lijepo u njegovom društvu, priča nam Ena Hadžiosmanović, jedna od unuka.

 

Kako su se tajno vjenčali Ana nije imala vjenčanicu, pa je o njoj maštala cijeli život.

 

 Baka je oduvijek bila ženstvena, voljela da se lijepo obuče, voljela je haljine od čipke, cvjetne haljine… Mislim da je na mene prenijela ljubav prema vjenčanicama i lijepim haljinama tako da sam i ja došla na ideju da otvorim salon vjenčanica. Tako je nekako i nastao Lovely Bride u Tuzli. I onda se vremenom rodila ideja da im organiziram wedding fotkanje koje nikad nisu imali. Željela sam da baka ima vjenčanicu, kaže Ena.

 

Međutim, trebalo je malo vremena da ih nagovori da stanu pred kameru. U saradnji sa Vladanom Gavrićem i njegovim Vlasta Weddings timom Ena im je organizirala wedding fotkanje.

 

Dugo sam ih nagovarala, kad sam uspjela i kad je došao dan ‘vjenčanja’ vidjela se baš njihova radost i sreća, kao da im je stvarno vjenčanje. Baka je sama izabrala vjenčanicu. Odluka je pala na vjenčanicu dugih rukava sa čipkanim detaljima i donjim laganim dijelom A-kroja. Htjela je nešto lagano i ženstveno. Pripremila je svoj nakit, djed je svio leptir mašnu, baš se vidjelo uzbuđenje, kao da je zaista pravo vjenčanje, kaže Ena.

 

 

Pitala smo Anu i Ivu koji je njihov recept za tako lijep i složan brak, rekli su: Jednostavno ljubav, sloga i razumijevanje. I sada nakon 57 godina braka se vidi njihova iskrena ljubav.

 

Vlasta Weddings1 Vlasta Weddings2 Vlasta Weddings4a Vlasta Weddings5 Vlasta Weddings6 Vlasta Weddings7 Vlasta Weddings8 Vlasta Weddings10 Vlasta Weddings11 Vlasta Weddings12 Vlasta Weddings13 Vlasta Weddings15 Vlasta Weddings17 Vlasta Weddings20 Vlasta Weddings22Vlasta Weddings26a Vlasta Weddings27 Vlasta Weddings28 Vlasta Weddings29 Vlasta Weddings30 Vlasta Weddings31

fotografije_Vladan Gavrić / Vlasta Weddings 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevo Photography Festival
Proglašen Grand Prix pobjednik Sarajevo Photography Festivala