Britanska rock institucija The Cult predstavila novi video spot

Release Date
29/05/2023

The Cult, britanska rock institucija, nedavno je predstavila novi video spot za pjesmu Vendetta X, a sjajan je to uvod u zagrebački koncert na stadionu Šalata u petak 30. juna 2023.

Treći sing s aktualnog albuma Under The Midnight Sun, Vendetta X još je jedan dokaz kreativne snage bend i pokazuje sjajan Astburyjev vokal u pjesmi koja uvodi u mističnost svijeta oko nas. Tema je to koja se proteže kroz novi album, a bend želi pobuditi iskonske osjećaje kod slušatelja, dok su na spotu radili s Juanom Azulayem koji je poznat po saradnji s bendom Sigur Ros.

Nakon serije sjajnih nastupa po SAD-u, The Cult u Zagreb dolaze u sklopu velike turneje koja ih na krilima novog abuma Under The Midnight Sun vodi po Evropi i UK. Šest godina nakon nastupa na krcatoj Šalati, legendarni bend dolazi na omiljeni gradski prostor na otvorenom i dalje predvođen osnivačima Ianom Astburyjem i Billyjem Duffyjem.

Kao jedan od najvećih hard rock bendova svih vremena The Cult su gradili historiji žanra i upisali se u muzičke enciklopedije sa singlovima poput She Sells Sanctuary, Rain, Fire Woman, Sweet Soul Sister ili Lil’ Devil, Wild Flower. Veliki open-air spektakl na Šalati bit će prilika za proći kroz četiri desetljeća karijere jednog od najboljih rock bendova.

Aktuelni jedanaesti album potvrđuje da su The Cult kultno ime rocka, a mediji se slažu u tome. Metal Planet Music novi album naziva trijumfalnim dok Ghost Cult Mag kaže da njime bend potvrđuje da je vrhunski. Ultimate Classic Rock hvali osam pjesama i vječni fenomen Duffyjevih gitara i Astburyjevog baritona, Louder Sound kaže da se Cult vraća najboljoj verziji sebe, a Pop Matters da Under The Midnight Sun spada u ključne albume benda.

The Cult su osnovani 1983. i u samo nekoliko sezona postali globalna senzacija predvođeni Ianom Astburyjem, jednom od najprepoznatljivijih figura rock muzike. Četiri kultna albuma zacementirala su njihove pozicije u muzičkim enciklopedijama, a rock titani jedan su od najvećih bendova od sredine ’80-ih naovamo, te ne postoji rock klub koji nije zavrtio njihove pjesme, dok The Cult i dalje pune najveće koncertne arene širom planete.

Glavnu ulogu u njihovom izričaju odigrao je post punk goth oplemenjen duhovima Doorsa, Led Zeppelina, kao i AC/DC-a, te misticizmom Indijanaca koji su prisutni kao stalna Astburyjeva inspiracija u tekstovima. Prvi album Dreamtime iz 1984. lansirao je bend u UK-u, a uslijedio je album Love, nesumnjivo jedan od najvažnijih uradaka u historiji rock muzike uz singlove She Sells Sanctuary i Rain.

Treći album Electric nastavio je uspjeh benda uz hard rock zvuk, stvorio ogromnu fan bazu u Americi, te uletio na popis top 40 albuma, uz singlove Love Removal Machine, koji je postao mega hit, i Lil’ Devil. Uslijedio je trijumfalni Sonic Temple sa singlovima Fire Woman i Sweet Soul Sister koji su ga katapultirali među najboljih deset američkih albuma.

The Cult je nakon objave albuma Ceremony i istoimene kompilacije hitova uzeo pauzu, a 2001. označava povratak Astburyja i The Culta na albumu Beyond Good and Evil nakon čega su uslijedili Born into This i Choice Of Weapon. Nasljednik The Hidden City odveo ih je na svjetsku turneju, dok ih najnoviji album Under The Midnight Sun još jednom stavlja u enciklopedije. Nastup u Zagrebu bit će prilika čuti neke od najvećih hitova The Culta koji će zagrmiti sa stadiona Šalata.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 43 Eur, a na dan koncerta bit će 47 Eur. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.