Nova kampanja modne kuće GUCCI slavi filmove Stanleya Kubricka

Release Date
26/08/2022
fotografije
Gucci
Gucci je predstavio najnoviju kampanju za Exquisite kolekciju, koju smo imali priliku vidjet na modnoj pisti na Sedmici mode u Milanu za sezonu jesen/zima 2022, a koju su napravili u saradnji s adidasom. Vizuali i video kampanje slave djela slavnog reditelja Stanleya Kubricka. Ilustrirajući priču koja stoji iza svakog odjevnog predmeta iz kolekcije, dizajner je rekonstruirao Kubrickove filmove. Modele u kampanji možemo vidjeti u prepoznatljivim scenama iz ikonskih filmova kao što su 2001: Odiseja u svemiru, Isijavanje, Paklena narandža, Oči širom zatvorene i Barry Lyndon.

– Kampanja ‘Exquisite’ moja je posveta kinematografiji i jednom od njezinih najsjajnijih majstora, Stanleyju Kubricku. Filozofskom filmašu koji je, bolje od drugih, emanirao čaroliju tog nerazmrsivog čvora kroz koji kinematografija odiše životom i veliča ga, objasnio je kreativni direktor Alessandro Michele u saopštenju za javnost.

 

Kampanja nije samo puki hommage, naprotiv, Gucci se udružio s Warner Bros.-om, distributerom Kubrickovih filmova, kako bi stvorili slike koje vjerno predstavljaju kadrove iz filmova.

Fotografski duo Mert & Marcus su snimili kampanju, art direktor je Christopher Simmonds, make-up je radio Thomas de Kluyver, a kosu Paul Hanlon.

Pogledajte ovu nevjerovatnu kampanju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Priština street style