BURIAL će u februaru predstaviti novi album DREAMFEAR

Release Date
17/01/2024

Burial, legendarni izvođač, čije pravo ime je William Bevan, ponovno je u središtu pažnje s najavom najnovijeg izdanja pod nazivom Dreamfear. Naime, na samom početku godine, label XL Recordings je podijelio 14-sekundni audio isječak na svom Instagram i X profilu. Teaser je imao na sebi prepoznatljiv simbol Buriala što je uzburkalo obožavatelje i izazvalo oduševljenje zbog mogućeg povratka direktnog i rave-geared zvuka koji je bio prisutan u Burialovim ranim produkcijama.

 

Prema pisanju platforme Resident Advisor Burialov novi album dolazi 9. februara. Album se zove Dreamfear bit će izdat na 12-inčnoj ploči s ukupno dva zvučna zapisa. Album se već može naručiti putem Phonica Records i Sounds of the Universe.

Trenutno nema dodatnih detalja.

Burial, rođen i odrastao u Londonu, na sceni se pojavio 2005. i prvi je umjetnik koji je potpisao za Kode9’s Hyperdub label. Svojim mračno emotivnim trakama i sklonosti održavanju anonimnosti, stekao je reputaciju jednog od najpriznatijih i najenigmatičnijih muzičara svoje generacije, osvajajući publiku širom svijeta.

S nestrpljenjem iščekujemo više informacija o Dreamfear izdanju i vjerujemo da će Burial ponovno zadiviti svoju publiku svojim jedinstvenim muzičkim izričajem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.