Dizajnerice Jasna Hadžimehmedović – Bekrić i Amna Kunovac – Zekić modnom revijom obilježile 20 godina rada

Release Date
21/05/2023
fotografije
Nikola Rakita

U četvrtak uveče, 18. maja, u Svečanom salonu sarajevske Vijećnice, održana je revija Kontura u okviru koje su se predstavile nove kolekcije dizajnerica Jasne Hadžimehmedović – Bekrić i Amne Kunovac – Zekić. U prelijepom ambijentu, posebno uređenom za ovu priliku, Amna i Jasna su prikazale svaka po dvadeset kreacija u svom prepoznatljivom stilu.

Dizajnerice su željele ovim događajem obilježiti više od dvadeset godina rada, svog prijateljstva ali i posvetiti ovu reviju ženi i ženskom poduzetništvu. Sarajevu nedostaje modnih događaja i to se osjetilo prvenstveno kroz zainteresiranost publike za sam događaj a zatim i kroz uzbuđenje koje se osjetilo pred samu reviju.

Posjetitelji posjetiteljke nisu štedili pohvale nakon revije, a dizajnerice su osim reakcijama publike, bile prezadovoljne time kako je protekao cijeli događaj.

Svemu tome su prije svega kreativno doprinjeli šminka Renate Ponjević i Maje Talović, frizure Ensara Dervisbegovića, stajling Gordane Gashe Miladinović, manekenke Džejle Glavović, tj njene agencije Swan Model Management i naravno muzika DJane Nadja Si.

Bez obzira na svu tu kreativnost, ovakav događaj ne bi bio moguć bez podrške sponzora Unicredit banke, Poliklinike Agram, IT kompanije Zira-e, BH poste i Lutrije BiH kao i prijatelja EventTIm, Druga kuća restoran & Catering, Wine shop Only Vip, Oaza, Retro i Lisca, te Udruženja za Inovaciju Dizajn i edukaciju ali i nekolicine individualaca koji su uveliko zaslužni za uspjeh ovog događaja.

Nakon uspjeha Kontura revije, planiramo uskoro publiku počastiti druženjem sličnog karaktera ali manjeg obima koji ce ostaviti u fokusu rad i kreacije Amne i Jasne.

Amna Kunovac Zekić
Amna Kunovac Zekić
Amna Kunovac Zekić
Jasna Hadžimehmedović – Bekrić
Jasna Hadžimehmedović – Bekrić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstavljena nova Alma Ras kolekcija za proljeće/ljeto 2021.