fotografija_Edvin Kalić

Fashion žiri: Stilistica Gordana Gasha Miladinović o modnim kombinacijama sa prve noći SFF-a

Datum objave
14/08/2022
piše
Gordana Gasha Miladinović
naslovna fotografija
Edvin Kalić
fotografije
Vanja Lisac

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoren je 28. Sarajevo Film Festivala. Festival je otvoren projekcijom filma TROUGAO TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. Prije svečane ceremonije otvaranja upriličeno je piće dobrodošlice na festivalskom trgu, a nakon projekcija i gala večer u Hotelu Evropa.

Kad je riječ o crvenom tepihu prve večeri uslijedilo je malo razočarenje, očekivali smo elegantnije izdanje, ali izabrali smo najbolje sa prve večeri.

 

1

Maja Čengić je blistala na carpetu. Ja generalno nisam fan crvene boje na crvenom carpetu, ali kada sam listala slike i naišla na Majinu zastala sam i pomislila Wow.  Haljina sa gradacijom crvene boje u potpisu Belme Tvico joj stoji predivno i u kombinaciji sa frizurom i šminkom izgledala je kao milion dolara. Bravo Majo! Radujem se da vidim ostala izdanja sa red carpeta.

 

2

Mene Nadine Mičić uvijek oduševljava svojim hrabrim kombinacijama boja i zaista poznajem malo ljudi koji to tako dobro nosi i kome to tako stoji. Savršeni match narandžsete boje na haljini i boje kose je predivan. Odličan izbor sa metallic cipelama i torbom. Nadine, radujemo se da vidimo i ostatak festivalskih outfita!

3

Uvijek volim vidjeti nešto malo drugačije u muškom stylingu, a mislim da Almin Zrno zadnjih godina gradi pomalo drugačiji stil i odlično mu stoji, te da ga super nosi. Sviđa mi se kombinacija boja i materijala.

4

Ne znam čija je haljina, ali mi se jako dopada izbor Elme Tataragić u ovoj modernoj tzv. električnoj ciklami koju je ove godine dosta popularizirao Valentino. Elma izgleda predivno i ženstveno, te mislim da joj ova frizura također savršeno pristaje.

5

Jako volim tamno zeleni pliš i mislim da Albanu odlično pristaje. Uz ostale boje poput zemljanih tonova i tamno plave kravate, postigao je moderni retro vibe i izgledao veoma lush.

6

Svijetlo žuta boja nije jednostavna za nositi, ali mislim da je Đuzela Geljo nosi savršeno. Odličan izbor za nju!

7

Novi direktor festivala, Jovan Marjanović izgleda veoma stylish & sharp u all black kombinaciji koja mu odlično pristaje. Primjetila sam da je ove godine i banner za slikanje bio crne boje – sviđa nam se ta suptilna promjena!

 

8

Sviđa mi se izbor pastelnih boja Džejle Glavović. Često smo je viđali u jakim bojama, ali mislim da joj pastele odlično pristaju, te joj daju neku potpuno drugačiju auru.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Metalik odsjaj