fotografija_Edvin Kalić

Fashion žiri: Stilistica Gordana Gasha Miladinović o modnim kombinacijama sa prve noći SFF-a

Datum objave
14/08/2022
piše
Gordana Gasha Miladinović
naslovna fotografija
Edvin Kalić
fotografije
Vanja Lisac

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoren je 28. Sarajevo Film Festivala. Festival je otvoren projekcijom filma TROUGAO TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. Prije svečane ceremonije otvaranja upriličeno je piće dobrodošlice na festivalskom trgu, a nakon projekcija i gala večer u Hotelu Evropa.

Kad je riječ o crvenom tepihu prve večeri uslijedilo je malo razočarenje, očekivali smo elegantnije izdanje, ali izabrali smo najbolje sa prve večeri.

 

1

Maja Čengić je blistala na carpetu. Ja generalno nisam fan crvene boje na crvenom carpetu, ali kada sam listala slike i naišla na Majinu zastala sam i pomislila Wow.  Haljina sa gradacijom crvene boje u potpisu Belme Tvico joj stoji predivno i u kombinaciji sa frizurom i šminkom izgledala je kao milion dolara. Bravo Majo! Radujem se da vidim ostala izdanja sa red carpeta.

 

2

Mene Nadine Mičić uvijek oduševljava svojim hrabrim kombinacijama boja i zaista poznajem malo ljudi koji to tako dobro nosi i kome to tako stoji. Savršeni match narandžsete boje na haljini i boje kose je predivan. Odličan izbor sa metallic cipelama i torbom. Nadine, radujemo se da vidimo i ostatak festivalskih outfita!

3

Uvijek volim vidjeti nešto malo drugačije u muškom stylingu, a mislim da Almin Zrno zadnjih godina gradi pomalo drugačiji stil i odlično mu stoji, te da ga super nosi. Sviđa mi se kombinacija boja i materijala.

4

Ne znam čija je haljina, ali mi se jako dopada izbor Elme Tataragić u ovoj modernoj tzv. električnoj ciklami koju je ove godine dosta popularizirao Valentino. Elma izgleda predivno i ženstveno, te mislim da joj ova frizura također savršeno pristaje.

5

Jako volim tamno zeleni pliš i mislim da Albanu odlično pristaje. Uz ostale boje poput zemljanih tonova i tamno plave kravate, postigao je moderni retro vibe i izgledao veoma lush.

6

Svijetlo žuta boja nije jednostavna za nositi, ali mislim da je Đuzela Geljo nosi savršeno. Odličan izbor za nju!

7

Novi direktor festivala, Jovan Marjanović izgleda veoma stylish & sharp u all black kombinaciji koja mu odlično pristaje. Primjetila sam da je ove godine i banner za slikanje bio crne boje – sviđa nam se ta suptilna promjena!

 

8

Sviđa mi se izbor pastelnih boja Džejle Glavović. Često smo je viđali u jakim bojama, ali mislim da joj pastele odlično pristaju, te joj daju neku potpuno drugačiju auru.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova kampanja modne kuće GUCCI slavi filmove Stanleya Kubricka