FBL HOT SPOT: Pozivamo kreativce i kreativke da nam se pridruže u Galeriji Roman Petrović

Datum objave
24/05/2023

Uzbudljiva obljetnica je pred nama! Ove godine FBL slavi 10. rođendan! Da ne bi proslava bila samo o nama i našim uspjesima, umjesto klasične zabave uz kanapee i piće predstavljamo nešto posebno i jedinstveno. Od 10. do 20. augusta/kolovoza 2023, pretvorit ćemo Galeriju Roman Petrović u epicentar kreativnosti i inspiracije. Ovo će biti prilika da okupimo i podržimo sve one koji su doprinijeli našem desetogodišnjem putovanju. Galerija Roman Petrović će biti pretvorena u hot spot gdje ćemo omogućiti talentiranim pojedincima da se promoviraju, povežu s istomišljenicima i dalje razvijaju svoje kreativne vizije. Očekuje vas mnoštvo sadržaja koji će vas nadahnuti.

Druženje ćemo otvoriti izložbom bh. umjetnika i umjetnica. Izložba će biti prodajnog karaktera, pa ćete imati priliku podržati lokalne umjetnike/ice i možda pronaći savršeno umjetničko djelo za svoj dom.

Svaki dan ćemo organizirati druženje sa bh. modnim dizajnerima/icama i showroom. Tokom eventa, imat ćete jedinstvenu priliku upoznati bh. modne dizajnere/ice i otkriti njihove najnovije kolekcije. Druženje s kreativcima iz modnog svijeta pružit će vam uvid u njihovu viziju i strast prema kreiranju. Neizostavan dio eventa  bit će i showroom bh. modnog dizajna, gdje ćete moći razgledati i kupiti unikatne komade od domaćih dizajnera/ica. Ova prilika vam omogućuje da podržite lokalnu modnu scenu i pronađete posebne komade koji odražavaju vaš stil.

Osim toga pripremili smo i poseban kutak za testiranje novih beauty i parfemskih brendova. Moći ćete istražiti najnovije trendove i proizvode te se posvetiti svom osobnom stilu ljepote.

Za ljubitelje i ljubiteljice vina, imamo posebno iznenađenje! Imat ćete priliku upoznati se s najbljim vinima Hercegovine kroz degustaciju i saznajte više o procesu proizvodnje i tradiciji vinogradarstva u našoj zemlji.

Zadnji dan druženja bit će organiziran i mali bazar rukotvorina, gdje ćete moći istražiti ručno izrađene predmete koji odišu kreativnošću i originalnošću, a koje inače možete kupiti u našem online FBL shopu.

S obzirom na to da se posebno želimo zahvaliti Galeriji Roman Petrović što će nam ustupiti svoj prostor, poklonit ćemo oslikavanje lika Romana Petrovića na zidu ispred galerije. 

Pridružite nam se kako bismo zajedno proslavili deset godina i zajedno stvorimo nove stranice historije našeg magazina. Ovo je vaša pozivnica da budete dio naše velike FBL porodice. Galerija će 10 dana biti središnje mjesto susreta za sve kreativce. Ukoliko želite podijeliti svoju umjetnost s publikom, javite nam se i rezervirajte svoje mjesto u galeriji. Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom inspirativnom putovanju.

Označite datum u kalendaru i pripremite se za FBL nezaboravno iskustvo!

 

POZIV UMJETNICIMA/ICAMA

Sa zadovoljstvom pozivamo slikare/ice, ilustratore/ice, crtače/ice da prijavite svoje radove za izložbu koja će biti upriličena 10.8.2023. u galeriji Roman Petrović. Tema vašeg rada je potpuno otvorena, imate slobodu odabrati temu koja vas inspirira i želite istražiti kroz svoje umjetničko djelo.
Važno je napomenuti da su dimenzije radova ograničene na 50×60 centimetara. Ova standardna veličina pomoći će u organizaciji i prezentaciji radova na izložbi.
Kako biste prijavili svoje radove, molimo vas da nam dostavite sljedeće informacije:
– Ime i prezime
– Kontakt informacije (e-mail, broj telefona)
– Naziv vašeg rada
– Opis rada (uključujući temu koju ste odabrali i ideje koje želite prenijeti)
– Fotografija ili skica vašeg rada (ako je moguće)
Izložba će biti prodajnog karaktera, stoga vas molimo da uključite i cijenu po kojoj želite prodati svoj rad prilikom prijave.
Molimo vas da sve informacije i materijale pošaljete na našu e-mail adresu info@fbl.ba najkasnije do 30. juna. Nakon toga će naš stručni tim izabrati 20 radova (20 umjetnika po jedan rad).
Radujemo se vašim prijavama i uzbuđeni smo zbog mogućnosti da vidimo vaše umjetničke radove na FBL prodajnoj izložbi. Ako imate bilo kakva pitanja ili trebate dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte.
Vaša sloboda izražavanja kroz umjetnost ima moć da inspirira i dotakne ljude. Veselimo se vašim originalnim i kreativnim radovima.

POZIV – FBL bazzar

FBL online shop donosi vaše stvaralaštvo iz virtualnog u stvarni svijet. Organiziramo cjelodnevni bazar rukotvorina u Galeriji Roman Petrović 20. augusta na kojem će biti izložene rukotvorine kreativaca iz FBL online shopa. S obzirom na to da imamo mjesta za još 5 brendova, pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj posebnoj prigodi. Bazar će biti idealna prilika za predstavljanje vaših jedinstvenih brendova, prilika za vašu kreativnost da zablista u stvarnom svijetu i da se povežete s novim kupcima.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da nam se javite s više informacija o vašem brendu i proizvodima putem maila showroom@fbl.ba. Krajnji rok za prijavu je 30. juni 2023. Nakon toga će naš stručni tim izabrati 5 brendova. Učešće je besplatno! Rado ćemo vas ugostili i pružili vam platformu za promociju i prodaju vaših rukotvorina.
Očekujemo vaš odgovor s veseljem i radujemo se druženju.

POZIV PISCIMA I SPISATELJICAMA

Pozivamo vas da nam se pridružite u Galeriji Roman Petrović od 10. do 20. augusta 2023. Kreirat ćemo poseban kutak za sve ljubitelje/ice knjiga. Moći ćete izložiti, prodati ili posuditi svoje knjige, a mi ćemo se pobrinuti za njihovu promociju.
Ukoliko ste zainteresirani molimo vas da nas kontaktirate putem maila info@fbl.ba da dogovorimo detalje. Učešće je besplatno!
Bit će nam drago ako svojim knjigama obogatite naše druženje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Sarajevu upriličena izložba slika umjetnice Alise Teletović