Influenserka izašla na crveni tepih u Cannesu u haljini u bojama ukrajinske zastave i polila se crvenom bojom

Datum objave
24/05/2023
naslovna fotografija
@ilonachernobai

Ilona Chernobai, ukrajinska influenserka i fitnes instruktorka sa milion pratitelja na Instagramu, iskoristila je trenutak na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu kako bi skrenula pažnju na rat u Ukrajini.

Prošetala se crvenim tepihom pred premijeru filma Acide reditelja Justa Philippota u bojama ukrajinske zastave, plavo-žute boje. Isprva je izgledalo sve bezazleno dok nije izvadila iz dekoltea dva paketića lažne krvi i posula se njima preko glave protestujući na taj način protiv invazije na njenu zemlju od strane Rusije. Zaštitari su dojurili do nje i ispratili je s tepiha.

Objavila je podužu izjavu uz video snimak incidenta na svom Instagram profila. Na crveni tepih 76. Filmskog festivala u Cannesu izašla sam u haljini u bojama naše zastave i polila se crvenom bojom. Iskoristila sam svoju šansu i ovim činom podsjetila šta se dešava u Ukrajini!!!, napisala je.

Kako piše Diet Prada protesti su redovan prizor na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu, ali ove godine uvedene su strože mjere sigurnosti jer se Francuska suočava s tekućim nemirima protiv penzione reforme. Lokalne vlasti su zabranile demonstracije u blizini Palais des Festivals et des Congrès u kojoj se održava događaj, ali nekoliko aktivista je zaobišlo pojačani nadzor kako bi dali političke izjave.

Od prošle godine medijske kuće povezane sa ruskim državnim medijima zabranjene na Festivalu u Cannesu u znak solidarnosti sa Ukrajinom. Međutim, niko od prisutnih zvijezda ili filmaša nije reagovala na njen čin, niti je Festival objavio saopštenje, iako su organizatori događaja naizgled odobrili druge trenutke solidarnosti na tepihu, a influenserici je od sad zabranjen dolazak na Festival.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Gordana Dimitrijević: Linije su moja opsesija