Klimatski aktivisti upali na reviju Louisa Vuittona

Release Date
06/10/2021

Klimatski aktivisti iz skupine Extinction Rebellion, Amis de la Terre i Youth For Climate upali su na modnu reviju modne kuće Louis Vuitton u Parizu noseći transparente s važnim porukama kako bi upozorili na loš utjecaj modne industrije na okoliš.

Noseći natpise Overconsumption = Extintion, No Fashion on a Dead Planet ušetali su na modnu pistu  s manekenkama, izazivajući komešanje u publici. Upad je jedva omeo manekenke koje su marširale popločanom pistom u hodniku Louvrea uz muziku s orgulja.

Extinction Rebellion, Amis de la Terre i Youth For Climate rekli su u saopštenju da je oko 30 ljudi sudjelovalo u planiranju prosvjeda, a dvoje je uhapšeno.

 

Njihov cilj je bio skrenuti pažnju na prekomjernu potrošnju. Pozvali su vladu da provede trenutačno smanjenje proizvodnje u ovom sektoru, s obzirom na to da su u Francuskoj 2019. godine prodana 42 odjevna predmeta po osobi. 

LVMH je svjetski lider u luksuzu i ima odgovornost kada je riječ o trendovi, a koji tjeraju modnu industriju da stalno obnavlja kolekcije i proizvodi više, rekla je Alma Dufour, glasnogovornica grupe, za Reuters.

Louis Vuitton nije odmah komentirao incident.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.