Klimatski aktivisti upali na reviju Louisa Vuittona

Release Date
06/10/2021

Klimatski aktivisti iz skupine Extinction Rebellion, Amis de la Terre i Youth For Climate upali su na modnu reviju modne kuće Louis Vuitton u Parizu noseći transparente s važnim porukama kako bi upozorili na loš utjecaj modne industrije na okoliš.

Noseći natpise Overconsumption = Extintion, No Fashion on a Dead Planet ušetali su na modnu pistu  s manekenkama, izazivajući komešanje u publici. Upad je jedva omeo manekenke koje su marširale popločanom pistom u hodniku Louvrea uz muziku s orgulja.

Extinction Rebellion, Amis de la Terre i Youth For Climate rekli su u saopštenju da je oko 30 ljudi sudjelovalo u planiranju prosvjeda, a dvoje je uhapšeno.

 

Njihov cilj je bio skrenuti pažnju na prekomjernu potrošnju. Pozvali su vladu da provede trenutačno smanjenje proizvodnje u ovom sektoru, s obzirom na to da su u Francuskoj 2019. godine prodana 42 odjevna predmeta po osobi. 

LVMH je svjetski lider u luksuzu i ima odgovornost kada je riječ o trendovi, a koji tjeraju modnu industriju da stalno obnavlja kolekcije i proizvodi više, rekla je Alma Dufour, glasnogovornica grupe, za Reuters.

Louis Vuitton nije odmah komentirao incident.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
mini suknja
Mini suknja, od modnog trenda do političke izjave