Kristijan Molnar: Kada radiš nešto što voliš, motivacija nije problem

Release Date
09/12/2017

Kristijan Molnar jedan je od omiljenih DJ-eva beogradske publike koji uvijek ima savršen muzički recept za dobru klubsku zabavu. Prije svega poznat je i poštovan po emisiji Christallization Radio Showu. U njegovim setovima prevladava širok spektar talasa moderne elektronske muzike. Ovog vikenda nastupa u Mostaru na Roof Partyju i povodom toga donosimo njegov intervju.

Za one koji ne znaju, reci nam kako je započeo tvoj put u muzici i što te najviše zaintrigiralo da zakoračiš u svijet DJ-inga?

– Na početku tog puta je vjerovatno jedna rock’n’roll kaseta, toliko moje sjećanje doseže. Na omotu je bio zec u plavoj jakni i slušalice su vjerovatno bile tu negdje u blizini, znam da smo ih imali, mada ne vjerujem da je to uticalo na odluku da se danas bavim puštanjem muzike. Glasna muzika i energija koju ljudi izbacuju iz sebe u najčešće ili možda najpoželjnije manjim prostorima, veoma je zarazna.

S obzirom na bogatu kolekciju muzike koju imaš i vremena koje provodiš u istraživanju onoga što želiš predstaviti, na koji način pripremaš setove za nastup. Da li je riječ o nekom konceptualnom pristupu ili je, ipak, sve nepredvidivo?

– Trudim se da puštam muziku koju sam tek otkrio, kupio ili dobio. Tako je malo teže, ali i zabavnije. Žurke uvijek sadrže dozu nepredvidivosti, možeš zamišljati različite scenarije u glavi i velike su šanse da će dogoditi baš jedan od tih, ali ne možeš znati koji.

Da li je za tebe bilo jednostavno pronaći svoj pravi put kao i publiku?

– Kada radiš nešto što voliš, motivacija nije problem, ali ta ljubav nosi određenu težinu, pa je čovjek samim tim osjetljiviji u određenim situacijama. Sa druge strane, mislim da je na ovom putu teže biti dobro raspoložen skoro svaki vikend.

Evo bliži se i kraj godine, iza tebe su brojni nastupi i mnogo zanimljivih iskustava i poznanstava. Što bi mogao da izdvojiš?

– Recimo jednu situaciju u kojoj su se našli razni DJ-evi i mnogi žele da se nađu u istoj. Čini mi se da to nikome nije najprijatnije iskustvo, ali je u isto vrijeme čudno, lijepo i dobro iskustvo. To su čari Boiler Rooma i modernog doba – puštati ili praviti muziku dok vam je publika iza leđa, a ispred vas apsolutno niko.

Da li ikada dođe do zasićenje od nastupa i noćnog života i što tebe zapravo najviše inspirira? Ne izlazim previše van događaja u kojima učestvujem kako bih jedva dočekao da se vratim u neke klubove, dok se ova muzika i publika mijenjaju, pa nikada nije dosadno. Ako na to dodamo život na našim prostorima, inspiraciji da ostanemo normalni nema kraja.

Ovo je tvoje prvo gostovanje u Mostaru, što bi poručio publici? 

– Povedite dragu osobu koja voli da pleše.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nermin Hamzagić: Sport i umjetnost nas okupljaju oko zajedničkih vrijednosti i ideja