Kristijan Molnar: Kada radiš nešto što voliš, motivacija nije problem

Datum objave
09/12/2017

Kristijan Molnar jedan je od omiljenih DJ-eva beogradske publike koji uvijek ima savršen muzički recept za dobru klubsku zabavu. Prije svega poznat je i poštovan po emisiji Christallization Radio Showu. U njegovim setovima prevladava širok spektar talasa moderne elektronske muzike. Ovog vikenda nastupa u Mostaru na Roof Partyju i povodom toga donosimo njegov intervju.

Za one koji ne znaju, reci nam kako je započeo tvoj put u muzici i što te najviše zaintrigiralo da zakoračiš u svijet DJ-inga?

– Na početku tog puta je vjerovatno jedna rock’n’roll kaseta, toliko moje sjećanje doseže. Na omotu je bio zec u plavoj jakni i slušalice su vjerovatno bile tu negdje u blizini, znam da smo ih imali, mada ne vjerujem da je to uticalo na odluku da se danas bavim puštanjem muzike. Glasna muzika i energija koju ljudi izbacuju iz sebe u najčešće ili možda najpoželjnije manjim prostorima, veoma je zarazna.

S obzirom na bogatu kolekciju muzike koju imaš i vremena koje provodiš u istraživanju onoga što želiš predstaviti, na koji način pripremaš setove za nastup. Da li je riječ o nekom konceptualnom pristupu ili je, ipak, sve nepredvidivo?

– Trudim se da puštam muziku koju sam tek otkrio, kupio ili dobio. Tako je malo teže, ali i zabavnije. Žurke uvijek sadrže dozu nepredvidivosti, možeš zamišljati različite scenarije u glavi i velike su šanse da će dogoditi baš jedan od tih, ali ne možeš znati koji.

Da li je za tebe bilo jednostavno pronaći svoj pravi put kao i publiku?

– Kada radiš nešto što voliš, motivacija nije problem, ali ta ljubav nosi određenu težinu, pa je čovjek samim tim osjetljiviji u određenim situacijama. Sa druge strane, mislim da je na ovom putu teže biti dobro raspoložen skoro svaki vikend.

Evo bliži se i kraj godine, iza tebe su brojni nastupi i mnogo zanimljivih iskustava i poznanstava. Što bi mogao da izdvojiš?

– Recimo jednu situaciju u kojoj su se našli razni DJ-evi i mnogi žele da se nađu u istoj. Čini mi se da to nikome nije najprijatnije iskustvo, ali je u isto vrijeme čudno, lijepo i dobro iskustvo. To su čari Boiler Rooma i modernog doba – puštati ili praviti muziku dok vam je publika iza leđa, a ispred vas apsolutno niko.

Da li ikada dođe do zasićenje od nastupa i noćnog života i što tebe zapravo najviše inspirira? Ne izlazim previše van događaja u kojima učestvujem kako bih jedva dočekao da se vratim u neke klubove, dok se ova muzika i publika mijenjaju, pa nikada nije dosadno. Ako na to dodamo život na našim prostorima, inspiraciji da ostanemo normalni nema kraja.

Ovo je tvoje prvo gostovanje u Mostaru, što bi poručio publici? 

– Povedite dragu osobu koja voli da pleše.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zavirite na snimanje sa ALBANOM UKAJEM