Lumiwings za manje od 24 sata prodao 600 karata za letove iz Tuzle

Release Date
05/12/2023
foto
Lumiwings

Međunaronarodni aerodrom Tuzla potpisao je ugovor o saradnji sa grčkom aviokompanijom Lumiwings. Potpisivanjem sporazuma je uspostavljena baza ove aviokompanije na Međunarodnom aerodromu Tuzla. Početak uspostave letova Lumiwingsa iz Tuzle je 18. decembar. Tuzla će ovim letovima biti povezana sa Stockholmom i Halmstadom u Švedskoj, Maastrichtom u Holandiji, Saarbruckenom u Njemačkoj, Esbjergom u Danskoj i vrlo brzo Istanbulom.

Nakon puštanja karata u prodaju za manje od 24 sata prodano je 600 avionskih karata.

Javnost je oduševljena ovim razvojem jer im više nije potrebno putovati trideset sati ili više. Naš projekt s Lumiwingsom tek je počeo, ali čini se da će biti vrlo uspješan, izjavio je Dževad Halilčević, generalni direktora Međunaronarodnog aerodroma Tuzla, piše Ex-Yu Aviation News.

Grčka avio kompanija će postaviti avion Boeing 737-700 s 149 sjedala u Tuzli i započeti letove. Usluge za Istanbul će također biti stavljene na prodaju nakon što se osiguraju potrebne regulatorne odobrenja.

Vlada Tuzlanskog kantona subvencionira ove letove, s obzirom da je kompanija Wizz Air napustila Tuzlu i ostavila mnoge destinacije upražnjenim.

Osim ovih šest destinacija, a u zavisnosti od odziva putnika, Međunarodni aerdorom Tuzla i avikompanija Lumings povećat će broj letova i prema drugim destinacijama širom Evrope.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.